Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slachtoffer Bilal Wahib werd door beste vriend in elkaar geslagen

Het gaat nog altijd niet goed met de jongen die zijn geslachtsdeel liet zien in een Instagram-livestream van Bilal Wahib.

Bilal Wahib

De jongen die tot deze actie werd verleid is door het incident al zijn vrienden kwijtgeraakt. Ook is hij door zijn beste vriend in elkaar geslagen om deze reden. Dat laat het slachtoffer, Leonardo, weten in Humberto.

Livestream

Wat gebeurde er ook alweer tijdens de livestream in maart 2021? In de stream was te zien hoe Wahib en collega-acteur Oussama Ahammoud het kind in eerste instantie proberen te overtuigen door hem geld aan te bieden. "Wolla, als jij je piemel kan laten zien, nu 17 doezoe (17 duizend euro, red.). Hier, voor jou", spreekt Wahib. Wanneer de jongen zegt dat hij geen bankrekening heeft, wordt duidelijk dat ze snappen dat het niet om een volwassene gaat. "Hij is minderjarig, broer", merkt Ahammoud op.

Desondanks zetten ze gewoon door, waarbij Wahib aanbiedt om het geld contant te geven. Nadat ze het kind zover hebben gekregen om aan hun plannen mee te doen, lachen ze hem uit. "Schatje, hij heeft z’n piemel gewoon laten zien", zegt Bilal vervolgens, terwijl hij het uitschatert. Het filmpje gaat daarna viral. Niet veel later wordt de rapper opgepakt en zijn Instagram-account wordt verwijderd.

Bilal raakte door deze actie een hoop werk kwijt, maar werd uiteindelijk niet vervolgd. Justitie heeft de zaak destijds geseponeerd. Er was weliswaar sprake van een strafbaar delict, maar justitie vond dat het om een volstrekt misplaatste actie ging in dit geval. Wel heeft Bilal zijn excuses aangeboden aan het slachtoffer. Leonardo is dan ook niet boos op de acteur.

Beste vriend

De beste vriend van Leonardo sloeg hem samen met andere pesters in elkaar. De 15-jarige jongen heeft het gevoel dat hij geen vrienden meer kan krijgen en dat hij wordt buitengesloten: "Ik vind het echt 'fucked up' dat ik geen vrienden heb. Ik dacht dat zij juist zouden steunen."

Vorig jaar deed Leonardo al zijn verhaal tegenover het NOS Jeugdjournaal. Hier vertelde hij dat zijn vrienden hem op alle sociale media hebben verwijderd. Ook wanneer hij met zijn ouders de stad in gaat, wordt hij uitgelachen door zijn voormalige vrienden: "Kijk daaro, 17k" wordt er dan naar hem geroepen.

De jongen heeft laten weten dat hij kinderen die iets soortgelijks mee hebben gemaakt graag wil helpen in de nasleep. Verder heeft Leonardo ook ambitieuze plannen voor de toekomst. Zo wil hij net als Wahib ook gaan acteren.

Nieuws
  • Humberto, NOS Jeugdjournaal
  • NL Beeld / Heukers Media
  • NOS Jeugdjournaal