Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: cipier danst en kust met gevangenen

Bij een cipier denk je aan een streng persoon die de gevangenis bewaakt. Een vrouwelijke wachter in België had het echter wel heel gezellig met de gedetineerden.

Cipier

In een video is te zien dat de gevangenbewaarder het heel gezellig heeft met de gevangenen. Ze danst samen met hen op muziek van Barry White en krijgt zelfs kusjes van de gedetineerden in de Mechelse gevangenis. Hier is een filmpje van gemaakt dat nu rondgaat in bij onze zuiderburen en in Nederland.

Op het wereldwijde web wordt er best positief gereageerd op de beelden. Men is blij dat ze een leuk filmpje krijgen te zien uit de gevangenis in plaats van vechtpartijen. Wel vragen mensen zich af hoe het kan dat deze beelden gemaakt zijn. Normaal gesproken hebben gevangenen geen toegang tot een smartphone in de cel.

Sanctie

De leiding van de Mechelse gevangenis is minder blij met het filmpje. De cipier heeft zich zelfs al moeten melden bij de directie. Die hebben laten weten dat de professionele grens hier niet werd gerespecteerd. Dat vertelt woordvoerder Kathleen dan de Vijver aan Nieuwsblad.be: “Ook voor de gevangenen zijn maatregelen genomen.”

Het naar binnen smokkelen van mobieltjes in de gevangenis is volgens Van de Vijver een internationaal probleem. Die worden overigens niet zo vaak voor criminele activiteiten gebruikt. Het gaat vooral om het behouden van het contact met de buitenwereld.

Wel worden er in de Belgische gevangenis regelmatig maatregelen genomen tegen deze telefoontjes vertelt de woordvoerder: “We hebben een eigen sweepingdienst die regelmatig op zoek gaat naar toestellen in de cellen.” Wat de straf voor de bewaker precies gaat inhouden is niet bekend.

Bizar
  • Nieuwsblad.be
  • Adobe Stock
  • Clint.be