Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

André Hazes sr. deed ook weleens een lijntje

Het is inmiddels algemeen bekend dat André Hazes jr. net als zijn vader flink aan de drank verslaafd is geweest. Ook ten opzichte van drugs wist Junior geen maat te houden. Moeder Rachel heeft nu toegegeven dat haar man ook niet vies was van een lijntje.

André Hazes

De weduwe van de volkszanger heeft sinds zijn dood nooit iets vertelt over het drugsgebruik van haar man. Nu is het bijna 20 jaar later en geeft ze het alsnog toe. Dat deed ze in de podcast van Najib Amhali.

Drie keer per jaar

Het drugsgebruik was niet zo heftig als bij zijn zoon. Junior snoof op het dieptepunt van zijn verslaving namelijk 8 gram cocaïne in 60 uur tijd. Dat gaf hij toe in de Videoland-documentaire die over hem werd gemaakt.

Senior was een incidentele gebruiker van het witte poeder. Rachel laat weten dat hij ongeveer drie keer per jaar een lijntje erbij deed. Ze heeft dit geheim niet alleen voor de media verzwegen, maar ook voor haar kinderen: “Omdat je niet wil dat een kind dat weet”, aldus Rachel.

De weduwe van de smartlappenzanger heeft het uiteindelijk vertelt aan haar zoon. Ze laat daarbij weten dat Hazes jr. het leven van zijn vader vooral ziet als drank, drugs en rock’n roll: “Eigenlijk is bij de familie Hazes niks gek”, vertelt ze. Het kwam dan ook niet als een schok voor André jr.

Bessenjenever

Doordat haar man altijd alcohol dronk, bleef ze in die tijd nuchter. Toen ze wat ouder werd, begon ze met drinken en de bessenjenever beviel haar wel. Op een avond kon ze daar een hele fles van leeg zuipen. Hierdoor kwam Rachel achter haar verslavingsgevoeligheid.

Om deze reden blijft moeder Hazes zelf uit de buurt van drugs. Dat doet ze naar eigen zeggen uit zelfbescherming. Daarnaast houdt ze graag de controle over zichzelf. Ze is bang dat ze het ook echt wel lekker zou vinden om een lijntje te snuiven.

Hazes jr. is inmiddels wel helemaal clean. Hij is niet meer aan de drugs en ook de alcoholische drankjes laat hij staan. Onlangs onthulde de zanger dat hij het contact had verbroken met iedereen met wie hij ooit drugs heeft gebruikt. Dit deed hij nadat hij was afgekickt. Ook heeft hij geen contact meer met zijn moeder. Hij vertelde dat hij afscheid heeft genomen van iedereen waar hij geen positieve energie van kreeg.

Entertainment
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / Patrick van Emst
  • YouTube, Najib Amhali