Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Rapper bekent moord in zijn allereerste videoclip'

Het is voor de politie soms een heel karwei om bewijzen tegen een verdachte te verzamelen, behalve als iemand bekent in zijn eigen videoclip.

Rapper

Het gaat hier om de 25-jarige Kenjuan McDaniel, een opkomende rapper uit Las Vegas. Zijn artiestennaam is The Biggest Finn4800. Hij is door de politie opgepakt omdat hij een moord uit 2021 opgebiecht zou hebben in zijn eigen videoclip. Het gaat hier om een schietpartij waarbij de 32-jarige Randall Wallace om het leven kwam. Dat schrijft Crimesite.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten kreeg Wallace op 18 september 2021 ruzie met drie onbekenden. Vervolgens werd hij neergeschoten in een appartementencomplex. Kenjuan McDaniel was destijds al een verdachte van de politie. Hij zou een connectie hebben met een voertuig dat leek op het voertuig dat tijdens de moord werd gebruikt. De rapper werd echter niet aangehouden wegens gebrek aan bewijs.

In juli van dit jaar stuitte een rechercheur uit de gokstad op een videoclip die McDaniel vlak daarvoor op YouTube had gezet. De rapper zingt in de clip onder andere de tekst: “Ik ben de reden waarom hij dood is.” Hij zingt echter ook over dat hij een lichaam zag trillen. Dit komt weer overeen met details van de moord. Het slachtoffer trilde volgens de politie namelijk tijdens zijn dood.

De recherche vindt dan ook dat in de videoclip voldoende elementen zitten die gelijkenissen vertonen met de details van de moord. Volgens hen is dit dan ook een bekentenis. Ook laat de politie weten dat de rapper in het nummer verwijst naar de bijnaam van het slachtoffer.

M. werd 29 augustus opgepakt in Las Vegas op verdenking van moord. Donderdag verscheen jij voor eerst voor de rechtbank. Momenteel zit hij in voorarrest. Er staat voor deze week een voorlopige hoorzitting ingepland.

Misdaad
  • Crimesite
  • Adobe Stock