Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouw gaat naar kringloop voor een lijst en komt met schat van tonnen thuis

Je wil alleen maar even een lijstje voor een schilderij halen en ineens ben je een paar ton rijker. Het overkwam een vrouw in Amerika.

Kringloop

Je ziet ze genoeg op internet en televisie. Mensen die garageboxen, rommelmarkten en zolders afspeuren naar verborgen schatten. Hier gaat vaak jaren aan vooraf of je moet beginnersgeluk hebben.

Een vrouw uit Amerika had heel veel geluk. Ze bracht een bezoekje aan de kringloopwinkel omdat ze een lijst nodig had voor een schilderij. In de kringloop kocht ze een schilderij voor de lijst. Thuis haalde ze het schilderij eruit en stopte er een ander werk in.

Eigenlijk wilde de vrouw het schilderij van de kringloop weggooien. Toch besloot ze nog even onderzoek te doen, je weet maar nooit. Na wat speurwerk blijkt dat ze een originele Wyeth heeft gekocht. Wyeth is een beroemde Amerikaans kunstenaar die mooie illustraties en schilderijen maakte. Hij was echter vooral bekend, omdat hij plaatjes tekende voor klassieke avonturenboeken zoals King Arthur.

Hoeveel is het werk dan waard? Experts denken dat het werk maar liefst 250.000 dollar waard is. Dat is ruim 60.000 keer de inleg van de vrouw, want ze betaalde maar vier dollar voor het schilderij en de lijst. Dat is toch wel een lekker meevallertje!

Koop jij weleens een staatslot? Of kras je weleens wat krasloten open in de hoop op de jackpot? Probeer het eens op een andere manier en ga naar de kringloop. Misschien vind je nog wel een onontdekt meesterwerk.

Bizar
  • FHM
  • Adobe Stock, Artnet