Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeende spil in reeks aanslagen 'Gangsterlady' Nora B. (34) op vrije voeten

B. blijft nog wel verdachte in de zaak, maar mag het proces in vrijheid afwachten.

Nora B.

Foto boven: het Utrechtse dorp Tienhoven

Toen Nora B. in 2022 werd gearresteerd na een aantal aanslagen in het Utrechtse Tienhoven en Hoef en Haag, werd ze in verband met een ander onderzoek al in de gaten gehouden door de politie, zo schreef RTV Utrecht eind vorig jaar. Haar auto zou zelfs uitgerust zijn met een afluisterapparatuur en een tracker.

In het onderzoek naar de aanslagen in de regio Utrecht kwam B. vervolgens in beeld als een van de hoofdverdachten.

'Gangsterlady'

De aanslagen zouden te maken hebben met ernstig conflict tussen meerdere criminele partijen. Een soort drugsoorlog, die zou zijn begonnen nadat er een partij coke was gestolen uit de haven van Antwerpen.

B. zou volgens justitie dus ook een rol gespeeld hebben in deze 'oorlog' wegens haar vermeende betrokkenheid bij de explosies. Volgens de officier van justitie staat ze in het criminele circuit bovendien bekend als 'een echte gangsterlady'. Zo werd ze in ieder geval beschreven door een anonieme bron die een verklaring stuurde naar de inlichtingendienst van de politie.

De officier van justitie eind 2022 over 'Gangsterlady' Nora B.: "Zij is ingebed in de criminele wereld met als doel snel geld verdienen."

'Jullie hebben gekke buit gemaakt'

Ook zou de 34-jarige Rotterdamse contacten hebben met mensen die betrokken zouden zijn bij drugszaken in Antwerpen. Tegen een van die contacten zou ze volgens het OM het volgende hebben gezegd: "Jullie hebben gekke buit gemaakt en ik zit hier als kankerhoertje en jullie zitten lekker in Marokko."

Een van de andere verdachten in de zaak rondom de explosies - iemand die volgens het Openbaar Ministerie in bepaalde kringen bekendstaat als 'Trump' - is nog voortvluchtig. Nora B. is volgens justitie 'het liefje' van deze verdachte.

Op vrije voeten

B. zelf heeft altijd gezegd onschuldig te zijn. En hoewel ze enige tijd vastzat wegens de verdenkingen, mag ze nu haar proces buiten de cel afwachten. Tot die tijd mag de vermeende 'Gangsterlady' niet in de buurt van Tienhoven en Hoef en Haag komen, de plekken waar de explosies hebben plaatsgevonden. Pas in 2024 wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Misdaad
  • RTV Utrecht, AD