Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Sarina Wiegman serieus in beeld als opvolger van Ronald Koeman'

Sarina Wiegman staat er goed op, als we The Telegraph mogen geloven. De huidige coach van de Engelse dames zou serieus in beeld zijn om Ronald Koeman op te volgen als trainer van het Nederlands elftal. De mannen ja.

Sarina Wiegman

Sarina Wiegman pakte het afgelopen WK damesvoetbal weliswaar niet de wereldbeker - Engeland verloor in de finale van Spanje - maar wordt alsnog op handen gedragen. De Engelse dames pakten zilver, nadat ze vorig jaar al het Europees kampioenschap wonnen door Duitsland in de finale te verslaan met 2-1. Ook won ze al met de Nederlandse dames in 2017 het EK.

Aan de andere kant van de Noordzee zijn ze in ieder geval onder de indruk van de Nederlandse coach. Er doen zelfs verhalen de ronde dat Wiegman de Engelse heren zou moeten coachen. Vergelijkbare geruchten klinken nu rondom het Nederlands herenelftal. Wiegman is volgens The Telegraph serieus in beeld als nieuwe bondscoach van Oranje.

'Shortlist'

De krant baseert zich op 'privégesprekken van hoge KNVB-functionarissen', meldt Voetbalzone. Daaruit zou namelijk blijken dat Wiegman op een soort shortlist komen, waarop potentiële opvolgers van Koeman staan. Ronald Koeman blijft sowieso de trainer van Oranje tot en met het WK van 2026. Daarna zal er na verwachting een nieuw tijdperk aanbreken. En dat zou maar zo de 'Wiegman-era' kunnen worden, als we The Telegraph mogen geloven. De KNVB zou onder andere onder de indruk zijn van Sarina's hoge percentage gewonnen wedstrijden; ze won sinds 2016 bijna 74 procent van alle gespeelde potten.

Niet dat het een garantie voor succes bij de mannen is. Je hebt te maken met een behoorlijk niveauverschil, het tempo ligt veel hoger, de spelers moeten erachter staan, et cetera, et cetera. Wat dat betreft valt er iets voor te zeggen dat Wiegman eerst ervaring opdoet bij de mannen in bijvoorbeeld de Keuken Kampioen Divisie, zo klinkt het in de commentsectie.

Of het er daadwerkelijk van komt, blijft sowieso afwachten. Wiegman ligt nog tot en met het dames-EK van 2025 vast in Engeland. Bovendien zijn er ongetwijfeld meer gegadigden die het stokje van Koeman zouden willen overnemen.

Nieuws
  • Voetbalzone, The Telegraph
  • NL Beeld / Proshots