Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

18 jaar cel voor Arthur K., de ex-marinier die keel van eigen vrouw doorsneed

De Nederlandse Arthur K. (62) is door de Spaanse Hoge Raad tot 18 jaar cel veroordeeld voor het op gruwelijke wijze doden van zijn eigen vrouw (36).

Arthur K.

Het levenloze lichaam van K's vriendin Alina Mocanu werd in 2020 aangetroffen. Plek des onheils: een vuilcontainer langs de weg tussen de Spaanse dorpen Teulada en Moraira. Daar troffen vuilnismannen een opgerold en bebloed tapijt aan, met daarin het lichaam van de 36-jarige Roemeense. Het lichaam zat vol diepe wonden. Ook haar keel was doorgesneden. Direct werd duidelijk dat het slachtoffer op brute wijze om het leven is gebracht.

Arthur K. meldde zichzelf 24 uur na de vondst van zijn vrouw bij de politie. Niet lang erna bekende hij zijn zonden en gaf hij toe dat hij de Roemeense Alina Mocanu met messteken om het leven had gebracht. Mocanu's zoontje was op dat moment 6 jaar oud.

Stikjaloers

Tijdens de rechtszaak werd het motief van K. duidelijk. De Nederlandse ex-marinier - K. was volgens zijn eigen social media tussen 1979 en 1984 actief voor de krijgsmacht - zou stikjaloers zijn. Op de avond van het drama zou K. zijn vrouw op drie verschillende momenten hebben gezien met drie verschillende mannen. Met een van hen zou ze volgens hem hebben gezoend.

De ruzie die vervolgens ontstond, liep diezelfde avond compleet uit de klauwen. Het stel was naar het bedrijfspand van K. gegaan - de Nederlander werkte als makelaar in Spanje - waar hij uiteindelijk een groot mes pakte. In de badkamer sloeg hij toe. K. bracht zijn vrouw met vijftien messteken om het leven en sneed haar keel door.

De strafeis was 22 jaar, maar omdat de Nederlander alles heeft bekend en heeft gezegd dat hij spijt heeft van zijn daden, is de straf lager uitgevallen. De Hoge Raad heeft K. veroordeeld tot 18,5 jaar cel.

Misdaad
  • Costa News, D&D, de Telegraaf
  • ©Facebook