Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lijkwagen leidt politie naar drugslab

Drugs of productiemiddelen voor drugs kan je op allerlei manieren vervoeren; je hebt bolletjesslikkers, het kan via containers met bananen en het kan via een lijkwagen. Ja, een lijkwagen.

lijkwagen

In mei werd op de A77 ter hoogte van Boxmeer een lijkwagen tegengehouden. De auto was volgeladen met 675 kilo aan grondstoffen om drugs mee te produceren. Dit gebeurde in mei, maar het verhaal werd dinsdag pas naar buiten gebracht. Dat meldt Omroep Brabant. Zowel de chauffeur als de bijrijder werden aangehouden. De inzittenden zijn allebei afkomstig uit Rotterdam.

De lijkwagen was de agenten al opgevallen op de A15 tussen Rotterdam en Nijmegen. Ze vonden het opmerkelijk hoe laag het voertuig op de weg lag. De politie volgde de wagen tientallen kilometers. Uiteindelijk werden de inzittenden bij een tankstation ter hoogte van Beugen gedwongen tot uitstappen.

Drugslab

Het voertuig hoort bij een uitvaartbedrijf waar de bestuurder eigenaar van is. Dinsdagmiddag kwam hij pro forma voor de rechter. Dat betekent dat de zaak nog niet inhoudelijk behandeld kan worden. Wel moet er bij sommige zaken (waaronder deze zaak) binnen een bepaalde termijn al een zitting zijn geweest.

De rechter besloot dat de man langer vast moet blijven zitten. De bijrijder, een 50-jarige Rotterdammer, is voorlopig vrij. Het bedrijfspand van de lijkwagenchauffeur werd één dag na zijn aanhouding doorzocht. Hier werd een drugslab en een halve kilo cocaïne aangetroffen.

Bizar
  • Omroep Brabant
  • Adobe Stock