Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bondscoach Zambiaans vrouwenelftal wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag

De bondscoach van het Zambiaanse vrouwenelftal, Bruce Mwape, wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag. De trainer zou maandag voorafgaand aan de WK-wedstrijd tegen Costa Rica één van de borsten van een speelster van de tegenstander hebben aangeraakt.

damesvoetbal

De FIFA doet momenteel onderzoek naar het voorval. De voetbalbond heeft bevestigd dat er een klacht is binnengekomen over Mwape schrijft het AD. Momenteel wordt er onderzocht wat er gebeurd is: “De FIFA neemt elke beschuldiging van ongepast gedrag zeer serieus en heeft een duidelijke procedure ingesteld zodat iedereen in het voetbal melding kan maken.”

De voetbalbond van Zambia beweert dat zij “geen enkele klacht van deze aard” heeft ontvangen: “We waren daarom verrast toen we lazen over dergelijke aantijgingen tegen de bondscoach, zoals die in de pers verschenen”, vertelt secretaris-generaal Reuben Kamanga.

De naam van de Zambiaanse bondscoach werd de afgelopen maanden al vaker genoemd bij onthullingen over seksueel misbruik bij het vrouwenelftal van Zambia. De voetbalbond van het land heeft in verleden daar ook al onderzoek naar gedaan. Destijds waren er overigens geen klachten. Mwape heeft altijd beweerd dat hij onschuldig is.

Sport
  • AD
  • Pro Shots