Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: dit zijn de mooiste dames die spelen op het WK-vrouwenvoetbal

Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal is nog in volle gang en het Nederlandse team is nog steeds in de race om met de beker naar huis te gaan. Hup Holland Hup! Toch staan we vooral even stil bij de knappe dames uit dit toernooi. Ook belangrijk.

Adobe Stock

Waar de knappe dames tijdens het mannen-WK op de tribunes worden gespot, staan ze bij het vrouwenvoetbal gewoon in het veld zich uit te sloven. Heerlijke televisie. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Ana Maria Markovic voor Kroatië

Met Ana begint het rijtje al goed toch? Deze Kroatische schoonheid ziet er niet alleen goed uit, maar kan ook nog een aardig balletje trappen. Tijdens de voorrondes van het WK speelde Ana voor haar land Kroatië. De aanvalster speelt daarnaast bij haar Zwitserse club Grasshopper Club in Zürich. Ondanks het feit dat haar team zich niet heeft weten te plaatsen voor het WK van 2023, konden we deze je niet ontnemen, dat begrijp je.

Kiki van Zanten voor Jamaica

'Van Zanten' dat klinkt wel erg Nederlands en dat klopt. De Amerikaanse vader van Kiki heeft namelijk Nederlandse voorouders. Haar moeder is Jamaicaans en daarom speelt de voetbalster dan ook voor Jamaica tijdens het WK-vrouwenvoetbal. De 21-jarige aanvalster speelt in haar dagelijks leven voor het Ierse universiteitsvoetbalteam 'Notre Dame'. Kiki kwam vandaag in de achtste finale in actie tegen Colombia. Het Jamaicaanse team werd echter uit het toernooi geknikkerd na een 1-0 verlies tegen de Zuid-Amerikanen.

Jordyn Huitema voor Canada

Wederom een aanvalster die niet alleen opvallend is vanwege haar looks, maar ook om haar talent. Zo speelde Jordyn drie jaar voor de club Paris Saint Germain en tegenwoordig bij OL Reign in Seattle. Tot enige tijd terug had Huitema bovendien een relatie met Alphonso Davies, die op dit moment voor Bayern München speelt. Tegenwoordig is Jordyn samen met professioneel Baseball-speler Julio Rodríques. Helaas voor de aanvalster is Canada al uitgeschakeld.

Jill Roord voor Nederland

Deze middenvelder speelt voor ons eigen kikkerlandje tijdens het WK van 2023. Op clubniveau speelde Jill eerder bij Arsenal en tegenwoordig bij Manchester City. Niet de minste dus. De blondine is de dochter van voormalig profvoetballer René Roord. Hij speelde onder andere voor FC Twente. Net als zijn dochter was hij ook middenvelder.

Vrijdag speelt Jill de kwartfinale tegen Spanje.

Voor Ana uit Kroatië hoef je het WK dus niet te kijken, want zij schittert al vanaf het begin door afwezigheid. En ook voor de Canadese Jordyn hoef je de televisie niet aan te zetten, aangezien haar team werd uitgeschakeld. Hetzelfde geldt voor Kiki en de andere Jamaicaanse vrouwen. Dat is even balen.

Toch blijft er nog één dame over die op het veld staat op het veld staat, namelijk Jill Roord. En als je dan toch zit te kijken, juich dan ook even voor de andere Nederlandse dames. Ze doen het namelijk heel aardig en hebben (net als de mannen in 2022) de kwartfinales bereikt. Nu maar hopen dat ze het nóg verder weten te schoppen.

Sport
  • Instagram, FHM, SGXL,
  • Adobe Stock