Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voorbijganger vindt koelkast met lugubere inhoud in kanaal

De Belgische politie heeft in het Albertkanaal een schokkende ontdekking gedaan. In het kanaal dat ongeveer 75 kilometer van Brussel ligt vonden zij een koelkast met daarin menselijke armen en benen. Volgens Belgische media zouden deze ledematen van een vrouw zijn.

koelkast

Een voorbijganger zag de koelkast drijven ter hoogte van de plaats Hermalle-sous-Argenteau, een deelgemeente van de plaats Oupeye, in de provincie Luik. Hij haalde de ijskast naar de kant en schakelde de politie in nadat hij de stank rook die uit de kast kwam. De autoriteiten konden snel ter plaatse zijn omdat er een boot van de scheepvaartpolitie in de buurt was. De agenten openden de koelkast en zagen vervolgens de armen en benen in de kast liggen.

Het is onduidelijk waar de koelkast in het kanaal is gedeponeerd. Dat zou kilometers verderop kunnen zijn. Ook is het mogelijk dat de ijskast van een auto of boot is gegooid. Dit zou betekenen dat het witgoed met de lichaamsdelen afkomstig kan zijn uit een andere Belgische plaats. Een andere mogelijkheid is dat de koelkast uit het buitenland komt.

Onderzoek

De burgemeester van de Belgische plaats, Serge Fillot, vertelt aan Het Nieuwsblad dat hij geschokt is dat dit soort dingen in de regio gebeuren: "Als burgemeester en als mens hoop ik van harte dat de dader wordt gepakt en zich dan moet verantwoorden voor zijn daden."

Er is een onderzoek gestart. Zo is er onder andere direct een forensisch patholoog op pad gegaan om onderzoek te doen op de plek waar de koelkast werd gevonden.

Misdaad
  • Rtl Nieuws, Het Nieuwsblad, HLN
  • Adobe Stock