Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zoektocht naar 22 namen

Twee maanden geleden lanceerden de politie en Interpol een internationale campagne om de identiteit van 22 vermoorde meisjes en vrouwen te achterhalen. Hoe staat het daar nu eigenlijk mee?

Identify me

Actrice Carice van Houten en zangeres Stien den Hollander, bekend als S10, waren namens Nederland de twee vrouwen die meewerkten aan de internationale campagne ‘Identify me’. In een online verspreide video vroegen zij aandacht voor de zaken van 22 tot dusver ongeïdentificeerde meisjes en vrouwen. Zij zijn op gruwelijke wijze vermoord, dood gevonden ergens in Nederland, België of Duitsland, en niemand weet wie ze zijn. Een vreselijk lot dat je niemand gunt.

De campagne sloeg direct aan en kreeg volop aandacht van over de hele wereld. Binnen een week werd het aantal binnengekomen tips bekendgemaakt: 228, waarvan 122 in Duitsland, 55 in België en 51 in Nederland. De politie noemde dat ‘een hoopvol resultaat’. Maar sindsdien bleef het stil. Muisstil.

Van de 22 meisjes en vrouwen heeft vooralsnog niet één persoon officieel haar identiteit terug. Heeft de politie simpelweg meer tijd nodig om alle tips grondig uit te zoeken? Of kunnen we al voorzichtig concluderen dat de campagne niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd?

Hoe dan ook: de zoektocht naar de 22 namen gaat onverminderd door. Neem dus een kijkje op de website van Interpol, bestudeer de gezichtsreconstructies en de foto’s van de gevonden sieraden en kledingstukken van de vermoorde vrouwen. En neem contact op met de politie als u iemand herkent.

Misdaad
  • BNNVARA, Douane