Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Carice van Houten: 'Waarom moest ik met mijn tieten tegen een glazen plaat geduwd worden?'

Carice hoeft niet zo nodig meer met haar hele hebben en houden voor de camera te staan. 'Best gek, dat ik dat zo vaak en makkelijk heb gedaan.'

Carice van Houten

Carice van Houten deinsde er tijdens haar carrière als actrice tot nu toe eigenlijk nooit voor terug om in haar nakie wat scènes te schieten, maar die tijd lijkt definitief voorbij.

Want hoewel ze straalde in producties als Zwartboek, Game of Thrones en De Passievrucht, houdt ze haar passievrucht voortaan bedekt. Wat betreft acteerklussen dan. Dat laat de inmiddels 45-jarige actrice weten in Darmstad FM, de podcast van actrice en cabaretière Tina de Bruin.

'Best gek dat ik dat zo vaak en makkelijk heb gedaan'

In het gesprek kijkt Van Houten terug op de rollen die ze heeft gespeeld de afgelopen jaren, en dan specifiek die rollen waarvoor ze haar kloffie uit moest trekken. Heeft ze daar spijt van? Mwah. Maar ze zet achteraf wel vraagtekens bij sommige scènes. Net als bij haar eigen beslissing om zo makkelijk poedelnaakt voor de camera te verschijnen. Dit terwijl ze er destijds natuurlijk helemaal zelf bij was.

Van Houten: "Met terugwerkende kracht denk ik wel eens: Waarom moest ik in die scènes altijd in bad? Waarom moest ik met mijn tieten tegen een glazenplaat geduwd worden? Best gek, dat ik dat zo vaak en makkelijk heb gedaan."

'Ze hoeven er niet meer uit'

De actrice zegt verder dat je wel iets heel moois kunt laten zien met 'functioneel naakt', maar dat voor haarzelf inmiddels geldt dat 'die tijd voorbij is'. Waarom? Vooral vanwege haar lichaam, vertelt ze. Beter gezegd: de manier waarop ze haar eigen lichaam ziet. Carice: "Ik vind mijn lijf weinig aan op het moment: ze (haar borsten, red.) hoeven er gewoon niet meer uit."

Entertainment
  • Veronica Superguide, Darmstad FM
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl