Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Carice van Houten dumpte exen om deze (belachelijke) redenen

Van Houten is wat ons betreft nog steeds een van de meest aantrekkelijke BN'ers. Maar de redenen waarom ze een punt zette achter eerdere relaties, zijn op z'n minst curieus te noemen.

Carice van Houten

De actrice deed een boekje open over haar liefdesleven tijdens een speciale feesteditie van Darmstad FM, de podcast van Tina de Bruin waarin ze met BN'ers over hun schaamte lult.

Heel toepasselijk deelde Van Houten een kerstige anekdote. De actrice heeft in het verleden namelijk weleens iemand gedumpt op tweede kerstdag. Carice: "Dat was geen fijne timing voor de persoon in kwestie." Maar wachten tot na de feestdagen zag Van Houten niet zitten. Ze voelde het niet meer. Was er klaar mee. "Zielig, hè", blikt ze met enig medelijden terug op haar ex. "Ja, dat is niet leuk."

Gekke redenen

Toch is dat zeker niet de opmerkelijkste onthulling van de 46-jarige BN'er. In het verleden zette ze namelijk verschillende mannen aan de kant, om vrij curieuze redenen. "Ik heb het weleens uitgemaakt om hoe iemand zijn veters strikten of om hoe hij Urbanus nadeed", vertelt ze, "(...) Ik dacht alleen maar: dit is gewoon niet goed."

Iemand die het langer uit wil houden met de beeldschone brunette kan dus maar beter in het bezit zijn van z'n veterstrikdiploma. En een verdomd accurate Urbanus-impressie. Maar zelfs dan kan het zijn dat je alsnog op straat gezet wordt, zo blijkt uit een laatste anekdote.

Carice heeft, zo vertelt ze met een beetje gêne, iemand de bons gegeven om hoe hij bewoog in de bus naar Pinkpop. Op zestienjarige leeftijd zat ze achter haar vriendje toen ze onderweg waren naar het festival. Toen de bus over een paar hobbeltjes reed, begon het onfortuinlijke menneke heen en weer te schudden. Carice: "Toen dacht ik: gadver, wat onaantrekkelijk."

Ze werd er zelfs 'onpasselijk' van, puur omdat haar vriendje hierdoor zo 'kwetsbaar' leek. "Ik wil dat gewoon niet zien", legt ze uit. "Dat is niet een leuke kant van mij."

Guy Pearce

Voor alle mannen die nu denken: 'Goh, ik kan wél m'n veters strikken, ben goed in imitaties en zit solide in het openbaar vervoer', jammer maar helaas, Carice is bezet op dit moment. Sinds 2016 is ze samen met de Australische acteur Guy Pearce, die vooralsnog aan al haar eisen lijkt te voldoen.

Entertainment
  • Darmstadt FM, RTL Boulevard
  • Patrick van Emst / Brunopress.nl