Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pijnlijk: René Froger onthult waarom Dries Roelvink niet bij de Toppers mag

De Toppers, een legendarische supergroep waar je niet zomaar bij mag, weet inmiddels ook Dries Roelvink.

De Toppers

De Toppers begint bijna twintig jaar geleden als samenwerkingsact van René Froger, Gerard Joling en Gordon. Dat blijkt zo'n groot succes dat de heren rond 2005 besluiten een 'supergroep' te vormen. Een soort boyband, maar dan met drie ouwe kerels.

In de jaren erna haken mensen af, komen er zangers bij, tot de heren in 2018 hun huidige bezetting vormen: Jeroen van der Boom, Jan Smit, Gerard Joling en René Froger.

En Driesje dan?

Froger is vandaag de dag niet alleen een van de vier zangers, hij is ook het brein achter de stadionshows en alles wat de zangformatie organiseert en uitbrengt. In de laatste uitzending van podcast 'De Weg Naar Succes' van Nino Wilkes vertelt hij uitgebreid over zijn eigen rol binnen het geheel, het Songfestival-avontuur en de samenstelling van De Toppers.

Gastheer Wilkes heeft over dat laatste nog wel een vraagje, aangezien ene Dries Roelvink twee weken geleden te gast was in zijn podcast.

"Die zit al... 12 jaar te wachten op een uitnodiging van De Toppers", stelt Wilkes over 'mister gele zwembroek'. "En hij zei: 'Ik was laatst bij René, en ehm... Ik wacht op die vraag. Ik wil een keer meedoen! Ik wil een keer meedoen!' Is dat iets waar je voor open zou staan?"

"Kijk, het heeft.. het kan een tweeërlei redenen hebben", begint René ietwat stroef met het beantwoorden van de vraag. Wilkes zegt vervolgens dat hij zijn gast niet voor het blok wil zetten, waarop Froger stelt dat meerdere journalisten dat al eens hebben geprobeerd.

'Minimaal drie hits'

Froger: "Nee, maar in het geval van Dries, kijk het punt is: wij hebben eigenlijk wel een vaste stelling, De Toppers: dat je gewoon minimaal drie hits moet hebben gehad. (...) Maar ik zeg niet nooit nooit hè. En het moet ook uitkomen. Het kan zomaar zijn dat het wel een keer gewoon gebeurt."

Wilkes geeft toe dat hij het wel een 'fair reden' vindt dat een nieuwe Topper drie hits moet hebben gehad. Aan de andere kant heeft Roelvink natuurlijk 'Ik kom eraan'. Dat werkt wel in een Toppers-show, zegt Nino tegen zijn gast.

"100%... Dat kan", reageert Froger. "Maar het moet op een of andere vreemde manier passen. Het moet écht passen. Dus het is niet een kwestie van dat ik Dries niet in de show wil. Het moet in de show passen. (...) Maar goed, Ik kom ik kom eran, ik ga erover nadenken", sluit Froger af met een knipoog."

Entertainment
  • De Weg Naar Succes
  • NL Beeld / Patrick van Emst, Robert Meerding