Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Netwerk van sadistische apenfolteraars ontmanteld: 'Wil je er een hamer bij?'

Een aantal BBC-journalisten zegt een 'apenmartelnetwerk' te hebben opgerold. Het zou gaan om meerdere mensen die tegen betaling op gruwelijke wijze aapjes mishandelden en dat filmden.

Apen

Naar aanleiding van het onderzoek van de Britse journalisten zijn meerdere mensen gearresteerd. Het gaat om zowel Amerikanen, als Indonesiërs. De folterpraktijken zouden ook vooral op Indonesische bodem hebben plaatsgevonden. De babyaapjes werden daar op gruwelijke wijze gemarteld en soms gedood.

De beelden hiervan werden volgens de journalisten in eerste instantie op Youtube verspreid. Later, mede door de gruwelijkheid van de video's, werd de operatie verplaatst naar afgeschermde groepen op Telegram en dergelijke. Het netwerk zou bestaan uit opdrachtgevers, kopers, mensen die de martelpraktijken uitvoerden en filmden, en andere betrokkenen.

'Meest groteske dat ik ooit heb gezien'

Iemand die zich had aangesloten bij de Telegram-groep: "Ze hadden een peiling opgezet: "Wil je er een hamer bij? Een tang? Of een schroevendraaier?" De resulterende video was 'het meest groteske dat ik ooit heb gezien'.

Beelden van de martelingen gingen overigens niet alleen rond op Telegram, maar werden ook via Facebook verspreid. Het platform heeft laten weten bezig te zijn om alle afschuwelijke video's te verwijderen.

Celstraf

In Indonesië zijn al mensen tot celstraffen veroordeeld na de ontmanteling van het netwerk. De vermeende opdrachtgevers, twee Amerikanen, kunnen in de VS tot 7 jaar aan hun broek krijgen. Ondertussen loopt er nog een onderzoek naar tientallen andere verdachten. Onder hen bevindt zich ook een Amerikaans omaatje die online onder de naam 'Sadistic' opereerde.

Nieuws
  • RTL Nieuws
  • Adobe Stock