Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jan Roos woest na verliezen rechtszaak tegen De Mol

De twee mannen van Roddelpraat Jan Roos (46) en Dennis Schouten (27) waren vandaag weer in de rechtbank te vinden. Dit keer stonden ze tegenover mediamagnaat John de Mol.

Jan Roos, Dennis Schouten

Op YouTube laten de twee mannen zich vorig jaar uit in hun serie 'RoddelPraat' over de kwestie rondom de mishandelingszaak van Johnny de Mol (zoon van) en zijn ex Shima Kaes. Jan Roos en Dennis Schouten hebben in hun video gezegd dat John drie getuigen zou hebben omgekocht in deze zaak. Dit ontkent de mediamagnaat via zijn advocaat en eist een schadevergoeding van 27.500 euro. Best bedrag.

Uitspraak van de rechter

Al eerder heeft De Mol een rectificatie geëist van de mannen met daar bovenop nog een bedrag van 10.000 euro. Dit bedrag mocht worden overgemaakt naar stichting Het Vergeten Kind. Het geld heeft De Mol niet gekregen, maar de rectificatie wel. Toch vond John deze rectificatie niet goed genoeg, sterker nog hij vond dat de mannen het op een 'spottende en grievende manier' hebben vormgegeven. Als vervolg stap start de mediamagnaat een bodemprocedure.

De rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan en deze is niet in het voordeel van de RoddelPraat mannen. Er zijn namelijk volgens de rechter niet genoeg onderbouwingen en verklaringen voor de uitspraken die Jan Roos en Dennis Schouten hebben gedaan. Ondanks de twee zich beroepen op vrijheid van meningsuiting, telt het belang van John de Mol zwaarder. Er is volgens de rechtbank inbreuk gedaan op de persoonlijke levenssfeer van de mediamagnaat. Daarnaast is zijn eer en goede naam geschonden door de RoddelPraat-presentatoren. Het bedrag van 27.500 euro vindt de rechtbank echter te hoog, dit wordt verlaagd naar 5.000 euro.

De advocaat van John de Mol, Peter Plasman, zegt na afloop dat de rechtbank gehakt heeft gemaakt van de twee RoddelPraat heren. Ondanks dat de kant van De Mol een hoger bedrag als schadevergoeding had willen zien, zijn ze tevreden met de uitspraak van vandaag.

Jan Roos woest

Jan Roos laat weten absoluut niet blij te zijn met de uitspraak. Hij zegt te denken dat RoddelPraat in de rechtbank nooit zal gaan winnen. Het is voor RoddelPraat namelijk niet de eerste zaak die ze verliezen. Al eerder verloren zij een zaak tegen zangeres Famke Louise. "In de zaak tegen Famke Louise zei de rechter in haar eerste zin ‘deze bagger kijk ik niet’. Als dat de rechter is die uitspraak doet dan weet je al genoeg.” Hij twijfelt over een hoger beroep.

Entertainment
  • AD, RTL Boulevard, NU.nl
  • NL Beeld / _Patrick van Emst