Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

6 mannen opgepakt op verdenking van seksuele uitbuiting tienermeisje

In totaal zijn er zes mannen opgepakt die ervan worden verdacht jarenlang - tussen haar 13e en 19e - een tienermeisje te hebben misbruikt.

Politie

Niet alleen zou de inmiddels 22-jarige jonge vrouw jarenlang seksueel zijn misbruikt, ook zouden er beelden van zijn gemaakt. Op grond van deze verdenkingen zijn er verschillende mannen maandag en dinsdag opgepakt. De verdachten komen uit Den Haag, Vlaardingen en Hardinxveld-Giessendam. Een deel van de mannen zou elkaar kennen.

Aangifte

De vrouw heeft vorig jaar aangifte gedaan van het vermeende misbruik. De Regionale Recherche Rotterdam heeft daarna actie ondernomen en een speciaal team 'Mensenhandel' op de zaak gezet. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn de verdachten van 30, 40, 45, 53, 55 en 59 jaar afgelopen week gearresteerd. Naast verdenkingen van seksueel misbruik worden de mannen ook verdacht van seksuele uitbuiting (iemand gedwongen om seksuele diensten te verlenen tegen betaling).

Volgens RTL Nieuws zijn er zo'n 80 apparaten in beslag genomen, zogenaamde gegevensdragers; telefoons, laptops et cetera. Het onderzoek naar de apparaten is nog niet afgerond, maar heeft al wel iets opgeleverd, aldus de politie.

Misdaad
  • RTL Nieuws
  • NL Beeld / Regiofotografie