Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gelovigen trekken naar Polen voor ‘Jezus’ in boomschors

In de Poolse stad Parczew is het al een aantal dagen een drukte van jewelste. Daar vergadert een grote menigte gelovigen zich rondom een boom. Niet zomaar een boom, maar eentje waar uit het niets de beeltenis van Jezus Christus in verschenen is. Op de boomschors ontstond onlangs volgens omwonenden plotseling een verkleuring die uiteindelijk deze goddelijke vorm aannam. Hallelujah!

Jezus

Het gebeurt opvallend vaak dat de lieve heer er niet voor kiest om zich te mengen in grote wereldproblemen als hongersnood, het klimaat of de stikstofcrisis, maar in plaats daarvan de mensheid probeert te inspireren door te pas en te onpas op plekken te verschijnen. In Polen is het een boom, maar het gebeurde eerder al in wolken, een roestige pan en talloze geroosterde boterhammen. Een enkele van deze vermeende verschijningen wordt uiteindelijk erkend door de katholieke kerk.

Jezus op boom

Hoewel honderden mensen zich verzamelen om bij de boom te bidden, erkent de lokale katholieke kerk niet dat het om een mogelijke Jezus-verschijning gaat. Het ziet er ook niet naar uit dat dit standpunt gaat veranderen. Een woordvoerder van de kerk grapte dat het meer leek op een verschijning van Conchita Wurst, de Oostenrijkse dragqueen die in 2014 het Eurovisie Songfestival won.

In een verklaring laat de kerk weten dat er geen aanleiding is om uit te gaan van een wonder. “Als we de eeuwenlange geschiedenis van verschijningen bekijken, is boomschors nog nooit voorgekomen. We houden ons liever bezig met serieuze zaken, niet met goedkope sensatie”, aldus het statement.

Bizar
  • Adobe Stock, Marina