Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bram van Polen tekent voor 17e jaar bij PEC en geeft heel stadion een biertje

Je ziet het maar erg weinig in de voetballerij: een speler die nog écht een ‘man van de club’ is. De meeste spelers vertrekken eerder vroeg dan laat naar een club die meer geld biedt, maar zo zit Bram van Polen niet in elkaar. De 37-jarige verdediger tekende deze week voor het zeventiende jaar bij PEC Zwolle, met een speciale clausule voor de Zwolse fans.

Van Polen

Bram van Polen begon zijn loopbaan in de jeugd van Vitesse maar kwam daar bij de senioren niet uit de verf. PEC Zwolle, of eigenlijk FC Zwolle, zoals de club destijds heette, haalde hem in 2007 weg uit Arnhem. Dat hij in de jaren die volgden zou uitgroeien tot clubicoon, had niemand toen kunnen bedenken. Van Polen beleefde veel ups en downs met de Zwollenaren, met als hoogtepunt de winst van de KNVB Beker in 2014. Uiteindelijk brak hij zelfs een record: geen enkele speler droeg zo vaak het shirt van PEC Zwolle in een Eredivisiewedstrijd als hij.

Na zoveel jaren in Zwolle zou een overstap naar een andere club natuurlijk van de zotten zijn, vindt Bram zelf. “Ik kan een heel verhaal vertellen waarom ik mijn contract heb verlengd, maar iedereen weet dat PEC Zwolle voor mij de allermooiste club van allemaal is”, aldus Van Polen op de website van de club. Ook aan stoppen denkt hij nog niet. “Zolang ik me op-en-top fit voel, wil ik me in het veld blijven inzetten voor deze mooie club.”

Nu het contract wederom verlengd is, vond Van Polen het tijd voor een traktatie. Daarom liet hij in het contract een bijzondere clausule vastleggen: tijdens het duel tegen Telstar van aankomende vrijdag krijgt iedereen in het stadion een gratis biertje: een reusachtig rondje van het clubicoon.

Sport
  • NL Beeld / Regiofotografie