Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Levende 'paspop' jat na sluitingstijd juwelen, kleding en meer

Jezelf opstellen als paspop in een winkelcentrum, levenloos blijven staan tot na sluitingstijd en keihard je slag slaan. Nee, het betreft hier geen scène uit een Bassie en Adriaan-aflevering, maar een echte zaak uit de Poolse hoofdstad Warschau.

Paspop

De dader, een 22-jarige man, heeft volgens het AD meerdere malen toegeslagen in een winkelcentrum. Zijn werkwijze: hij nam ergens plaats in een etalage, deed zijn best om op een paspop te lijken, wachtte totdat iedereen het pand had verlaten en vulde vervolgens zijn zakken.

Zo bezocht hij tijdens een van zijn rooftochten een juwelier. "Hij stond daar tot iedereen weg was", aldus de Poolse politie over de levende paspop. "Toen hij voelde dat het veilig was, ging hij op jacht en stal hij juwelen." En bijzonder: hij kwam er mee weg, inclusief nieuwe bling-bling.

Snacks en prijzige kleding

Een andere avond had hij blijkbaar geen trek in sieraden of horloges, maar wel in snacks. Hij ging op dezelfde manier te werk, maar vrat zich na sluitingstijd helemaal vol bij een van de eettentjes in het winkelcentrum. Met een volle pens ging hij vervolgens op zoek naar een verse outfit. Hij hulde zich in dure kleding en liet zijn oude kloffie achter, om daarna nog wat extra calorieën te scoren. Shoppen maakt immers hongerig.

Deze keer werd de grijpgrage 'paspop' echter in zijn nekvel gegrepen door de beveiliging, die kort daarop de politie inschakelde. Zonder nieuwe kleding, maar met volle buik werd de 22-jarige dader in de cel gezet. Wat voor straf hij krijgt is nog onduidelijk, maar de autoriteiten denken dat hij vaker heeft toegeslagen bij andere winkelcentrums.

Bizar
  • AD.nl
  • Politie Warschau