Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Joran van der Sloot verlaat vrouw voor 'jongere en knappere' vriendin'

De beruchte Nederlandse crimineel ruilt zijn vrouw in voor een nieuw exemplaar, aldus zijn advocaat Maximo Altez in de Daily Mail.

Joran van der Sloot

Van der Sloot is op dit moment toch wel een van de bekendste Nederlandse criminelen ter wereld. Na de verdwijning van Natalee Holloway in 2005 kwam hij op de radar van de autoriteiten en tot op de dag van vandaag is hij hoofdverdachte in die zaak. In 2010 haalde Van der Sloot wederom in het nieuws. Dit keer wegens de moord op de toen 21-jarige Stephany Flores. Daarvoor zit hij nu een gevangenisstraf van tientallen jaren uit in Peru.

Geen ideale schoonzoon dus, die Joran. Toch krijgt hij na de verdwijning van Holloway en de moord op Flores nog altijd aandacht van vrouwen. Zo trouwde hij in 2014 met Leidy Figueroa, een vrouw die als een soort boodschappendame snoep en sigaretten verkocht in de bajes in Lima. Toen de twee elkaar het ja-woord gaven, was Figueroa al 7 maanden zwanger van de Nederlander. Dochter Dusha Trudie is op dit moment 8 jaar oud.

'Nieuwe en jongere vriendin'

"Joran had veel vriendinnen. Veel vrouwen bezochten hem, maar Leidy was het meest loyaal", aldus Jorans advocaat Maximo Altez, zo schrijft de Telegraaf. Maar ondanks die loyaliteit heeft Van der Sloot ongeveer een jaar geleden een scheiding aangevraagd. De reden? Hij heeft een 'jongere en knappere' vriendin, zegt de advocaat. Dit zou de de 24-jarige Eva Pacohuanaco zijn.

Deze Pacohuanaco is dezelfde vrouw die ervan verdacht werd Joran in 2020 te hebben geholpen met drugssmokkel. Van der Sloot werd toen gepakt, kreeg nog wat jaartjes cel extra en werd overgeplaatst naar de veel strengere Challapalca-gevangenis.

Daar komt Leidy volgens de advocaat ook nog steeds langs. Ondanks dat de twee in scheiding liggen. Ook zou Joran volgens advocaat Maximo nog steeds brieven aan andere vrouwen sturen. Die dames zouden hem dan brieven en foto's terugsturen.

Uitlevering Amerika

Van der Sloot wordt binnenkort tijdelijk door Peru uitgeleverd aan Amerika. Daar wordt Van der Sloot vervolgd voor afpersing en fraude: Joran zou de familie van de sinds 2005 verdwenen Natalee Holloway de locatie van haar lichaam beloofd hebben in ruil voor 250.000 dollar. Naar verluidt betaalde de familie hem 25.000 dollar als aanbetaling, waarna de Nederlander verdween. De Amerikaanse studente werd echter nooit gevonden. Na het proces in de VS zal Van der Sloot eerst weer naar Peru terugkeren om daar zijn resterende straf uit te zitten.

Misdaad
  • de Telegraaf, Daily Mail
  • Videostill Cuarto Poder