Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gedetineerde komt met een geladen pistool de gevangenis binnen

Het gebeurde in een gevangenis in Leeuwarden. Vermoedelijk is de gedetineerde niet goed gefouilleerd bij zijn arrestatie en is het geladen pistool dus ook niet gevonden. Deze arrestatie vond plaats in Noord-Holland.

Pistool

Dit 'foutje' zorgt natuurlijk voor behoorlijk wat opschudding, want met een geladen pistool de bajes in komen is niet gebruikelijk en al helemaal niet de bedoeling. Medewerkers van de gevangenis in Leeuwarden zijn ook erg geschrokken van het incident.

De Leeuwarder Courant meldt dat de man in kwestie half april werd opgepakt in Noord-Holland. De agenten zagen bij deze arrestatie alleen iets over het hoofd... Namelijk een geladen pistool. Hij werd na de nodige tijd op het politiebureau overgebracht naar de gevangenis in Leeuwarden.

Urenlang

Gelukkig werd eenmaal in Leeuwarden aangekomen al snel ontdekt dat de opgepakte meneer een wapen bij zich had. De medewerkers van de gevangenis handelden snel en zorgden ervoor dat de man direct in beperking moest. Dit neemt niet weg dat deze man urenlang met een geladen wapen in de buurt van agenten is geweest. Uit onderzoek van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), de politie en de vervoersdienst DV&O blijkt dat niets de man in de weg had gestaan als hij het wapen had willen gebruiken. Hij had de agenten bij hem in de buurt met gemak kunnen aanvallen.

De gewapende man is op de hoogst mogelijke manier binnen de gevangenismuren gestraft. Hij mocht even twee weken in de isoleercel doorbrengen.

Nieuws
  • Leeuwarder Courant, Nieuw Nieuws
  • Pexels