Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Arie Boomsma vroeger 'misbruikt door buurjongen'

Het is iets wat veel leeft op het moment, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Arie Boomsma vertelt in een interview met Panorama openhartig over zijn persoonlijke ervaringen. Zo onthult de sportschoolgoeroe onder meer wat hem als jongen van 14 overkwam.

Arie Boomsma

Arie Boomsma is van alle markten thuis. Zo is hij bekend als televisiepresentator, fotomodel, auteur en ondernemer. Op het moment is Arie bovendien erg bezig met gezond leven. Een ijsbadje hier en daar, een eigen sportschool en fit door het leven gaan, dat is typisch Arie.

Grensoverschrijdend gedrag

Ook typisch Arie: zijn ongezouten mening geven. Op Twitter, bijvoorbeeld, of aan talkshow-tafels. Maar ook in een uitgebreid interview in de nieuwste Panorama (haal 'm nu in de winkel of lees het volledige interview via Blendle).

De presentator, acteur, boekenschrijver, sportschooleigenaar, laat daarin weten tegen de cancelcultuur te zijn. Arie vindt dat mensen die verantwoordelijk zijn, deze verantwoordelijkheid ook moeten nemen. Toch is hij wel van mening dat mensen wel heel snel aan de schandpaal worden genageld. Dit gaat dan over zaken die jaren geleden misschien ooit gedaan of gezegd zijn.

Wat betreft seksueel grensoverschrijdend gedrag geeft Arie echter aan dat een ander verhaal te vinden.

'Ineens een hand in mijn kruis'

Of hij zich daar zelf weleens schuldig aan heeft gemaakt? "Nee, niet dat ik weet", aldus de lange presentator. Wel geeft hij aan, meermaals aan de andere kant te hebben gestaan. "Ik ben ook echt misbruikt vroeger, toen ik 14 was, door een buurjongen", onthult Boomsma. "Het was geen seks, maar ging fysiek wel te ver."

En ook tijdens zijn modellenperiode zijn er dingen gebeurd die niet door de beugel konden. Zo werd Arie eens bij zijn kruis gegrepen door een vrouwelijke casting director.

Arie: "Als ze verder wilden gaan, zei ik: Nee, dat gaan we niet doen. Ik ken genoeg jongens die daar wel heel erg veel last van hadden. Ik had dat niet. En wat mij overkomen is, kan ik niet vergelijken met wat vrouwen dagelijks meemaken."

Een trauma kreeg Arie dus niet van zijn ervaring met de grijpgrage casting director, "maar", zo vertelt hij, "ik kreeg ook meteen die rol niet meer. Dan heb je het óók over machtsmisbruik."

Benieuwd naar het complete interview met Arie? Scoor de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Entertainment
  • Wikipedia, AD
  • NL Beeld / BrunoPress