Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Luisteraars woedend na Def Rhymz-grap van Marieke Elsinga

Deze week werd bekend dat Def Rhymz (53) is overleden. Een grap op de radio van Marieke Elsinga over de artiest schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

Marieke Elsinga

Def Rhymz (53) heeft deze week het aardse verlaten. Via het ANP lieten zijn familieleden en vrienden weten dat de rapper is overleden na hartfalen. Dat gebeurde in het ziekenhuis van Utrecht.

Zijn dood kwam voor velen als een schok, aangezien de artiest nog maar 53 jaar oud was. Wel vertelde Rhymz eind vorig jaar zelf dat hij last van zijn hart had. Zijn hartklep functioneerde niet en de rapper onderging daarom al meerdere operaties. Wegens zijn hartproblemen stond Def ook op de wachtlijst om een donorhart te krijgen. Zover kwam het helaas nooit.

'Zak, zak, zak'

Tijdens de ochtendshow refereerde Qmusic-dj Marieke Elsinga ook nog aan de dood van Rhymz. Maar dan wel doormiddel van een grap.

Toen het in de show over begrafenisnummers ging, zei Elsinga 'zak, zak, zak'. Dat is natuurlijk een stuk tekst uit Defs grootste hit Schudden. Maar volgens de dj zou het ook een prima nummer zijn voor het moment dat de kist van Def Rhymz in de grond wordt getakeld. Ze maakte die grap ook nog op een ander moment.

Boos

Lachen, vonden sommige mensen. Walgelijk, vonden anderen. Die tweede groep liet zich dan ook horen in de comments op social media. Onder een foto van de zwangere Marieke gaat het los. Honderden reacties, waarvan er veel bol staan van de kritiek op Elsinga's grappen.

Ook Defs nichtje heeft inmiddels gereageerd, zo lijkt het.

"Als familielid wil ik even reageren op de uitspraken van deze walgelijke vrouw. Ik vind het volkomen respectloos en belachelijk dat je denkt dit soort opmerkingen te kunnen maken. Sta erbij stil hoe jij het zou ervaren als het jouw familielid was.

Mijn oom heeft zijn hart en ziel in zijn carrière gestoken, zelfs op momenten dat hij er niet voor beloond is zoals andere artiesten. Je hoeft geen fan van hem te zijn geweest, maar een beetje respect is wel op zijn plaats. Dus names de familie als je niks normaals te zeggen heb, hou dan gewoon lekker je mond ❤️."

Marieke Elsinga heeft nog niet gereageerd op de ontstane ophef.

Goed nieuws

Maandag na het overlijden van de rapper werd bekend dat zijn familie graag een begrafenis wil regelen in Suriname. Daar was alleen niet genoeg geld voor. Daarom startten ze een crowdfund-actie en inmiddels is duidelijk dat het streefbedrag van 40.000 euro al is opgehaald.

Entertainment
  • Shownieuws
  • NL Beeld / Arjo Frank