Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een GPS telefoonhorloge voor kinderen, een must have voor op vakantie.

Binnenkort komt de vakantieperiode er weer aan. De meivakantie staat voor de deur, maar ook de zomervakantie komt steeds dichterbij. Een uitgelezen kans voor ouders om er even lekker tussenuit te gaan met het gezin.

Familie

Een nieuwe omgeving voor kinderen kan spannend zijn. Er zijn dan ook genoeg ouders, die met name op vakantie, de schrik van hun leven krijgen wanneer ze hun kind uit het oog verliezen. Zo kan een ontspannen vakantie ineens omslaan in een nachtmerrie met veel stress als gevolg.

De nieuwste rage GPS telefoonhorloges voor kinderen geeft ouders een extra hulpmiddel om, zelfs op vakantie, een extra oogje in het zeil te houden. Bovendien kan zo’n GPS horloge met bel en videofunctie ook heel praktisch werken. Hoe vaak komt het niet voor dat ouders bijvoorbeeld de hele camping moeten afzoeken omdat hun kinderen de tijd vergeten zijn? Met een GPS telefoonhorloge zijn de kinderen razendsnel gevonden en met één belletje komen ze vanzelf terug naar de tent of caravan.

Een GPS horloge kind is dus niet alleen thuis heel praktisch, maar ook op vakantie een uitkomst om ook de ouders wat ontspanning te gunnen. Hoe werkt dit nu precies?

Deze GPS telefoonhorloges hebben een simkaart en werken daarmee als een mobiele telefoon. Het toestel heeft ook een eigen 06-nummer. Hiermee kunnen ouders naar het horloge bellen, maar kinderen ook zelf bellen.

Via 4G dataverbinding wisselt het horloge zijn positie en statusgegevens uit met de app op de telefoon van de ouders. Via deze app kunnen zij alle functies van het horloge op afstand activeren en ook chatberichten over en weer sturen. Uiteraard kan ook de actuele GPS-positie van het horloge opgevraagd worden.

One2track is momenteel de grootste fabrikant van GPS telefoonhorloges voor kinderen in Nederland. Zij zijn naast fabrikant ook telecomprovider en kunnen daardoor een volledig geoptimaliseerd en geïntegreerd concept leveren.

Ouders kiezen via de ouderapp voor een ‘prepaid’ of ‘unlimited plan’. Bij prepaid betaal je alleen wat je gebruikt en bij unlimited kan je kind onbeperkt bellen en data verbruiken. De simkaart werkt in heel Europa zonder extra kosten.

Wel belangrijk om van tevoren altijd even het bereik te checken op de plaats van bestemming. Sommige Europese landen hebben nog steeds gebieden waar de GSM dekking niet optimaal is, maar gelukkig zijn alle toeristenplaatsen inmiddels wel goed voorzien van dekking door lokale operator.

Daarnaast hoef je niet bang te zijn wat betreft de privacy van jouw kind. One2Track besteed namelijk enorm veel aandacht aan de databeveiliging. De systemen waarmee zij werken zijn ontwikkeld door hun eigen team van Nederlandse engineers. De data worden maar beperkt opgeslagen en na een bepaalde tijd ook weer gewist. Ook krijgen de ouders zelf de optie om data permanent te verwijderen.

Kortom, heb je jonge kinderen én binnenkort vakantieplannen? Overweeg dan zeker eens een GPS telefoonhorloge voor je kind. Dat is alvast één zorg minder op vakantie!

Lifestyle
  • Unsplash