Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Justitie heeft jacht op Satudarah-kopstukken heropend'

Het OM heeft haar pijlen opnieuw gericht op de voormalige top van verboden motorclub Satudarah. Dat schrijft RTV Oost. Inmiddels zouden er onder meer vier oud-kopstukken vastzitten.

Satudarah

Afbeelding ter illustratie

Vorige week dinsdag bracht de lokale omroep RTV Oost het nieuws dat Enschedeër Michel B. alias 'Mima' was opgepakt. De 58-jarige Tukker is een van de oprichters van de inmiddels verboden motorclub Satudarah. Om die reden - B. werd door het OM als leider gezien - werd hij in 2021 veroordeeld tot 5 jaar cel. Wegens het hoger beroep mocht hij zijn proces op vrije voeten afwachten. Maar aan die vrijheid kwam een einde met een nieuwe verdenking wegens drugshandel en witwassen.

'Jacht heropend'

En 'MiMa' blijkt niet de enige te zijn die is opgepakt, schrijft RTV Oost. In een onderzoek onder de naam 26March zouden op dit moment vier oud-kopstukken vastzitten. Allen wegens verdenkingen van grootschalige drugshandel. Naast B. zou het gaan om twee voormalig medebestuursleden en een voormalig leider van afdeling zuid, aldus Oost. Een van de arrestanten, een Tilburger, zou zelfs de wereldwijde president van de club zijn.

Ook opgepakt: twee ex-leden uit Enschede, aldus de lokale omroep. Twee andere aan Satudarah gelinkte mannen uit dezelfde stad zouden ook in beeld zijn bij de autoriteiten. Zij zijn echter op de vlucht geslagen.

'Gewoon doorgegaan'

De Landelijke Recherche opende het onderzoek naar de motorclub halverwege 2022. Dit na een tip dat de bestuursleden van Satudarah nog altijd de actieve leiders zouden zijn. En dat er criminele activiteiten - grootschalige drugshandel - plaats zouden vinden. Op een later moment konden de opsporingsdiensten bovendien meelezen met de berichtendienst Exclu. Dat zou naar verluidt genoeg bewijsmateriaal hebben opgeleverd om tot aanhoudingen over te gaan.

Volgende maand dient de eerste (voorbereidende) zitting in deze zaak.

Misdaad
  • RTV Oost
  • NL Beeld / BrunoPress