Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek: bestaat er echt een mannengriep?

De ‘mannengriep’ is een veelvoorkomende term, vooral uit vrouwen hun mond! Maar stellen mannen zich nou aan of bestaat het echt?

Mannengriep

Iedereen kent wel die stoere vent die ontzettend lijdt aan de extreme klachten bij een griepje. Je weet wel, degene die het overduidelijk maakt dat hij ziek is. Hij moet dan vooral verwend worden, want hij weet niet of hij het einde van de dag anders wel haalt.

Onderzoek uit 2017

In 2017 kwam uit een onderzoek van de Canadese huisarts Kyle Sue naar voren dat de mannengriep echt bestaat. Mannen die het daadwerkelijk zwaarder hebben dan vrouwen wanneer zij een griepje te pakken hebben. Toch moeten we in 2023 de mannen die hier gebruik van hebben gemaakt teleurstellen. Helaas!

De huisarts heeft dit in 2017 naar buiten gebracht en het nieuws was al gauw wereldwijd verspreid. Nu blijkt dat de arts nogal slordig is geweest en het onderzoek bevoordeeld heeft uitgevoerd. Dit werd dan weer bewezen door de wetenschapsjournalist Hans van Maanen. Toen huisarts Sue hiermee werd geconfronteerd, gaf hij toe dat het inderdaad niet klopte. Is dat nou even jammer.

Fun fact: het immuunsysteem van de vrouw is toch wel echt actiever dan die van mannen. Dit houdt in dat vrouwen vaak sneller weer beter zijn dan mannen.

Er is tot op de dag van vandaag nog geen overtuigend onderzoek verschenen dat de mannengriep daadwerkelijk bestaat. Wat wel een feit is, is dat veel mannen er in ieder geval zelf wél in geloven.

Lifestyle
  • Kijk Magazine, De Volkskrant
  • Pexels