Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lullollies en pikprullaria: de bizarre wereld van het Japanse penisfestival

Aankomende zondag vieren miljoenen christenen palmpasen, het begin van de week van de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus. In het Japanse Kawasaki viert de lokale bevolking op die dag samen met duizenden toeristen een hele andere wederopstanding: die van het mannelijk lid. Honderden mensen gaan die dag de straat op voor Kanamara Matsuri: het festival van de stalen penis.

Penisfestival

Afbeelding ter illustratie, niet het Kanamara-festival

De taferelen die zich voltrekken op het penisfestival zijn bizar. Tientallen kraampjes verkopen kettingen, beeldjes, cakejes, hoedjes… Allemaal in de vorm van een erecte penis. Vooral de lollies zijn populair bij de bezoekers van het festival. Temidden van alle festiviteiten staan drie enorme penissculpturen, die ieder jaar worden rondgedragen op verschillende altaren.

Legende

Het grote piemelfeest wordt gehouden bij de tempel van god Kanayama-hiko en godin Kanayama-hime, de beschermgoden van de smederij en daarnaast vaak aanbeden om een voorspoedige bevalling of het vermijden van soa’s te bewerkstelligen. Het penisfestival eert de legende van een demoon die zich uit wraak verschool in de vagina van een vrouw om de penis van haar minnaar af te bijten. Hierdoor kon het stel geen seks hebben, laat staan een kind verwekken. Een smid smeedde een stalen penis voor de vrouw, waarop demoon zijn tanden zou breken en de vrouw zich weer kon voortplanten met haar geliefde.

Zoals bij elke traditie is er een groep die het beschermen van het Kanamara Matsuri op zich neemt. De organisatie achter het fallusfestival kwam deze maand met een statement over de editie van dit jaar. Mensen die van plan zijn zich te verkleden als piemel, zijn niet welkom. Sinds 2015 loopt er een als piemelmascotte ‘Gachachin’ verklede man mee in de parade, maar in 2023 niet. De reden: de afgelopen editie was het piemelpak zo overtuigend dat hij werd aangezien als officiële mascotte. Dat kan natuurlijk niet, want de penisverering is een bloedserieuze zaak.

“Wij, de organisatie, erkennen ‘Gachachin’ niet als officiële mascotte. De maker van het kostuum deed voorheen mee aan het festival zonder toestemming”, liet de organisatie weten in een statement.

Bizar
  • Soranews24
  • Pixabay