Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De kostenvergelijking voor parkeren in 2023 bij Schiphol en Eindhoven Airport

Ga je binnenkort op vakantie en twijfel je nog vanaf welke luchthaven je gaat vliegen? Wellicht kunnen de kosten voor het parkeren van je auto de doorslag geven.

Parkeren

Zoals elk jaar is ook in 2023 weer onderzoek gedaan naar de parkeerkosten bij de twee populairste vliegvelden van Nederland. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Airportdeal, het boekingsplatform voor parkeren bij vliegvelden in Nederland, België en Duitsland.

De twee populairste vliegvelden van Nederland zijn Schiphol en Eindhoven Airport. Beide luchthavens beschikken over eigen, officiële parkeergelegenheden. Daarnaast zijn er rondom de vliegvelden nog verschillende commerciële parkeeraanbieders actief. Dit zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in parkeren. Een goed voorbeeld hiervan in Q-Park, welke je wellicht kent van het stadsparkeren in de centra van Nederlandse steden.

Het Airportdeal parkeeronderzoek

In onze vergelijking zijn parkeeraanbieders rondom Schiphol en Eindhoven Airport meegenomen welke tenminste 3 jaar parkeerdiensten aanbieden. Uit ons onderzoek is gekomen dat de gemiddelde kosten voor parkeren op Schiphol nauwelijks hoger zijn als op Eindhoven Airport.

Zo vergeleek Airportdeal de parkeerkosten van 2.000 reizigers bij Schiphol en 2.000 reizigers bij Eindhoven Airport. Dit gebeurde uiteraard in dezelfde periode en met dezelfde parkeerfaciliteiten. Veel reizigers zijn in de veronderstelling dat doordat budget airlines zoals Ryanair, Transavia en Wizz Air gebruik maken van Eindhoven Airport het parkeren hierdoor eveneens goedkoper is als op Schiphol. Uit ons onderzoek blijkt echter dat het niet veel van elkaar uitmaakt.

De kosten voor parkeren bij het vliegveld

Zo betaal je voor 1 week (7 dagen) parkeren bij Schiphol gemiddeld € 77,10. Dit is omgerekend € 11,01 per dag. Wanneer je voor dezelfde periode wilt boeken bij Eindhoven Airport betaal je € 75,08. Dat is omgerekend € 10,75 per dag. Een verschil van slechts € 2,02 voor 7 dagen.

Wanneer je voor een langere periode van 2 weken (14 dagen) boekt, betaal je voor parkeren bij Schiphol gemiddeld € 7,60 per dag en voor parkeren bij Eindhoven Airport gemiddeld € 7,52 per dag. Zoals je ziet worden de verschillen naarmate je langer parkeert nog kleiner. Uiteraard kunnen de parkeertarieven wel nog fluctueren op basis van de beschikbaarheid. Tijdens schoolvakanties, als de vraag groot is, stijgen veelal de prijzen voor parkeren. De parkeertarieven kunnen daarnaast verschillen afhankelijk van je specifieke parkeerbehoeften en -voorkeuren. Het is altijd verstandig om de tarieven van tevoren te controleren en parkeeropties te vergelijken om de beste optie te vinden voor jouw reis.

Tot slot geldt altijd; hoe eerder je reserveert, hoe lager de parkeerkosten zijn. Naarmate je vakantie dichterbij komt, stijgen ook de prijzen voor parkeren bij jouw favoriete vliegveld. Heb je jouw vliegtickets geboekt? Start dan ook direct met het vergelijken van de parkeerprijzen van aanbieders rondom Schiphol en Eindhoven Airport! Bezoek hiervoor de website van Airportdeal. Op Airportdeal heeft u gegarandeerd de beste deal met de laagste prijs voor parkeren bij het vliegveld.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner