doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Veel mannen komen tijd tekort: hoe haal je meer uit je dag?

Veel mannen hebben het gevoel dat ze altijd tijd tekortkomen. Ze hebben te veel taken en verplichtingen en te weinig tijd om alles gedaan te krijgen. Dit kan leiden tot stress, burn-out en gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn er manieren om meer uit je dag te halen en je tijd beter te beheren. In dit artikel bespreken we een aantal tips om je te helpen meer gedaan te krijgen en minder gestrest te zijn. Lees hieronder de tips van timemanagement-expert Björn Deusings!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6472f1588bcfa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6472f1588bcfa img{#fig-6472f1588bcfa img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6472f1588bcfa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6472f1588bcfa img{#fig-6472f1588bcfa img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6472f1588bcfa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6472f1588bcfa img{#fig-6472f1588bcfa img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6472f1588bcfa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6472f1588bcfa img{#fig-6472f1588bcfa img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Tijd

Maak een planning

Een van de beste manieren om je tijd beter te beheren is door een planning te maken. Door een planning te maken, weet je precies wat je moet doen en wanneer je het moet doen. Je kunt je dag plannen door gebruik te maken van een kalender of een planning-app op je telefoon. Plan ook tijd voor ontspanning en rust, zodat je niet de hele dag aan het werk bent en genoeg tijd hebt om te herstellen. Weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is een timemanagement cursus misschien wel wat voor jou.

Prioriteiten stellen

Als je te veel taken hebt en te weinig tijd, is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Stel vast wat de belangrijkste taken zijn en welke minder belangrijk zijn. Begin met de belangrijkste taken en werk van daaruit verder. Probeer de minder belangrijke taken te delegeren of uit te stellen als dat mogelijk is.

Elimineer afleidingen

Afleidingen zijn een van de grootste tijdverspillers. Ze kunnen ervoor zorgen dat je je focus verliest en je niet meer productief bent. Om meer uit je dag te halen, is het belangrijk om afleidingen te elimineren. Dit kan bijvoorbeeld door je telefoon op stil te zetten, e-mails en berichten te blokkeren tijdens bepaalde uren van de dag en je werkplek op te ruimen zodat je geconcentreerd kunt blijven.

Multitasking vermijden

Veel mannen denken dat multitasking een goede manier is om meer gedaan te krijgen, maar eigenlijk is het een van de grootste tijdverspillers. Als je meerdere taken tegelijkertijd probeert te doen, verlies je tijd en energie doordat je steeds moet schakelen tussen de taken. Probeer in plaats daarvan je te concentreren op één taak tegelijk en maak deze af voordat je aan de volgende begint.

Neem pauzes

Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen. Als je de hele dag doorwerkt zonder pauze, raak je vermoeid en gestrest, waardoor je minder productief bent. Neem korte pauzes van vijf tot tien minuten om even uit te rusten en je gedachten te verzetten. Ook is het belangrijk om regelmatig te bewegen en jezelf even los te maken van je werk.

Het is mogelijk om meer uit je dag te halen en minder gestrest te zijn. Maak een planning, stel prioriteiten, elimineer afleidingen, vermijd multitasking en neem regelmatig pauzes. Met deze tips kun je je tijd beter je tijd managen. Kom je er niet zelf uit, dan kun je misschien een timemanagement cursus doen. Succes!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws