Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man zoekt huurmoordenaar om vrouw om te brengen; vraagt het per ongeluk aan FBI-agent

Een scheiding aanvragen is een manier om van je vrouw af te komen, maar een man uit het Amerikaanse Massachusetts gooide het over een andere boeg. Hij bood een 'huurmoordenaar' 10.000 dollar om het klusje te klaren, en dat had-ie nou beter niet kunnen doen.

Man zoekt huurmoordenaar om vrouw om te brengen; vraagt het per ongeluk aan FBI-agent

De Amerikaanse Massimo M. bekende afgelopen week dat hij zijn vrouw wilde ombrengen middels een huurmoordenaar. Het was echter een undercover FBI-agent die hij 10.000 dollar bood om zijn vrouw te doden, dit nadat zij een straatverbod tegen hem had aangevraagd.

De 56-jarige M. pleitte afgelopen donderdag schuldig voor het voornemen om zijn vrouw om te brengen via een huurmoordenaar. De kans is groot dat de man een decennium achter de tralies belandt.

M. wilde de vrouw en tevens moeder van zijn kinderen om het leven brengen nadat ze een straatverbod tegen hem wilde indienen. Nadat hij wist dat hij zijn vrouw wilde vermoorden, zocht hij een huurmoordenaar die hem kon helpen om het probleem te 'elimineren'. Hij bood een undercoveragent 10.000 dollar tijdens een meeting in januari 2021 en voorzag hem van een foto van zijn vrouw, deelde haar verblijfsplaats, lichtte hem in over details van haar auto en vertelde hoe beveiligingscamera’s vermeden konden worden. Ook leverde hij een rooster aan waarop te zien was wanneer M. de kinderen bij zich had, volgens hem was dat 'de beste tijd om aan de constructie te beginnen'. En kon de moordenaar in kwestie het klusje snel klaren? Dan was M. bereid hem nog een extra 1.500 dollar te betalen.

Naast tien jaar de bak in draaien, loopt de man de kans dat hij een boete van 250.000 dollar moet betalen. In juni moet de man voorkomen en zal hij zijn straf horen.

Misdaad
  • iStock