Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vijf huurmoordenaars die elkaar inhuurden opgepakt voor moord die nooit werd gepleegd

Zo nu en dan delen we een klassieker. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen de moeite waard is. Met vandaag uit april 2021: Comedy Capers in het oosten, waar een huurmoordenaar opgepakt werd voor het huren van een huurmoordenaar, die opgepakt werd voor het huren van een huurmoordenaar, die opgepakt werd voor het huren van een huurmoordenaar… Volgt u het nog?

Vijf huurmoordenaars die elkaar inhuurden opgepakt voor moord die nooit werd gepleegd

In China zijn zes celstraffen uitgedeeld. Vijf van de veroordeelden zijn huurmoordenaars en één is een opdrachtgever. Stuk voor stuk werden ze schuldig bevonden aan het voorbereiden van een moord op een vastgoedontwikkelaar - een moord die nooit is uitgevoerd.

Het zit namelijk als volgt: Tan Youhui, een grote jongen in de vastgoedwereld, had wat problemen met een concurrent die een rechtszaak tegen hem aanspande. Om zijn tegenspeler snel uit de weg te ruimen besloot Youhui contact op te nemen met een huurmoordenaar. Hij deed hem een aanbod - 2 miljoen Chinese Yuan (257.000 euro) voor de moord op zijn concurrent - dat vrijwel meteen geaccepteerd werd.

Doorgeven

De huurmoordenaar voerde de opdracht echter niet uit. In plaats daarvan stapte hij naar een collega met een aanbod om de moord uit te voeren voor de helft van de originele prijs. Ook dat aanbod werd zonder al te veel wikken en wegen geaccepteerd, waarna - je raadt het al - ook deze huurmoordenaar weer bij een collega aanklopte. Dat hele proces herhaalde zich nog een aantal keer, waarna er uiteindelijk een huurmoordenaar op het slachtoffer afstapte, niet met de intentie om hem te vermoorden, maar om hem een aanbod te doen: het doelwit doet alsof-ie dood is en de huurmoordenaar geeft hem de helft.

Een puik plan, maar het mislukte door een ingreep van de politie, waardoor meteen een soort kettingreactie begon. Huurmoordenaar na huurmoordenaar werd opgepakt, totdat ze uiteindelijk bij de originele opdrachtgever uitkwamen. De beroepscriminelen gingen allemaal voor twee tot vier jaar achter de tralies en de opdrachtgever kreeg uiteindelijk vijf jaar celstraf. Volgende keer moet hij misschien toch maar zelf de trekker overhalen.

Bizar
  • independent.co.uk
  • iStock, Rechtbank Nanning