Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

IT'er maakt per ongeluk website voor mensen die op zoek zijn naar een huurmoordenaar

Je maakt een website voor het oplossen van problemen rondom cyberveiligheid en door een onhandig gekozen naam wordt de pagina echter veel bezocht door mensen die op zoek zijn naar een huurmoordenaar. Het overkwam De Amerikaanse IT’er Bob Innes.

huurmoordenaar

De Amerikaan maakte een website voor zijn bedrijf in cybersecurity. De website werd al gauw goed bezocht maar niet door de juiste doelgroep. De site met de titel 'RentAHitman.com' trekt namelijk vooral mensen aan die op zoek zijn naar een huurmoordenaar. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

De naam van de website was als grap bedoeld. Echter waren er al gauw bezoekers op de site die letterlijk een hitman, oftewel een huurmoordenaar zochten. Er kwamen bezoekers die tegen betaling hun partner, vijand of zelfs hun eigen kind wilden laten doden.

Innes stak veel uren in het lezen van alle berichten. In de meeste gevallen ging het om een grap. Er zaten echter ook serieuze berichten tussen van een ernstig kaliber vertelt hij: “Die mensen willen echt wel iemand laten uitschakelen.”

Schrijnend

Innes kreeg onder andere een bericht binnen van de 53-jarige Wendy Wein. Zij wilde haar ex-man laten vermoorden. Ze was bereid om 5000 dollar te betalen aan een undercoveragent om de moord te laten plegen. Wein werd januari vorig jaar veroordeeld wegens poging tot moord.

Ook kreeg de IT’er hele schrijnende berichten binnen. Zo kwam er een verzoek van een 18-jarige moeder uit Florida. Zij zocht een huurmoordenaar om haar 3-jarige dochtertje om te leggen. Dit omdat het kind een nieuwe relatie in de weg stond. Innes wist dit gelukkig te voorkomen.

De Amerikaan vertelt dat op de startpagina van zijn site duidelijk staat vermeld waar de website voor dient. De website is namelijk bedoeld voor het zoeken naar oplossingen voor cyberveiligheid. De IT’er die werkt onder de naam Guido Fanelli heeft het idee dat mensen dat niet goed lezen. Dit komt volgens hem omdat de bezoekers maar één ding willen en dat is iemand uitschakelen.

Grappige berichten

Leif Everett H. wilde zijn schoonmoeder laten vermoorden. Everett vond namelijk dat zijn schoonmoeder hen te veel controleerde en zijn vrouw te veel manipuleerde: “Hij had er veel geld voor over om van die lastpost af te komen. Gelukkig zoekt niet iedereen die dat gevoel heeft daarom meteen een huurmoordenaar.” Hier kon Innes de humor dan wel een beetje van inzien.

Overigens melden niet alleen mensen die huurmoordenaars zoeken zich op de site. Ook iemand die huurmoordenaar wilde worden kwam op de website terecht. De 21-jarige Josiah Garcia zocht naar een klus. Ook hij kon direct door naar de politie. De doelgroep van de website is aanzienlijk jong. De website wordt voornamelijk bezocht door mannen, een derde daarvan is minderjarig.

Innes heeft via zijn website al heel wat moorden kunnen voorkomen. Sowieso meldt de IT’er elk verdacht bericht aan de politie. Op die manier is deze IT’er eigenlijk meer een online undercoveragent geworden.

Misdaad
  • Dagblad van het Noorden
  • Adobe Stock