Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

RoddelPraat-presentator Dennis Schouten in gezicht gestoken

De RoddelPraat-maker is vrijdagnacht gewond geraakt bij een steekpartij in een bar in Enschede.

dennis schouten

Dennis Schouten, maker van de YouTube-serie RoddelPraat, is vrijdagnacht gewond geraakt in zijn gezicht bij een steekpartij in een bar in Enschede. Dit nieuws deelt hij via zijn Instagram-pagina. Op de foto's is te zien dat hij een flinke jaap in zijn gezicht heeft.

Bij de foto schrijft Schouten: 'Ik ben vannacht rond 3:00 in mijn gezicht gestoken met een mes in Aspen Valley in Enschede.' Volgens hem gebeurde het incident zonder aanleiding. 'Ik zat met een vriend te praten aan de bar in afwachting op onze borrel. Ineens zat ik onder het bloed.. Dit is de boete die je kennelijk moet betalen anno 2023 als je een mening hebt in Nederland.'

Risico van het vak

'Ik neem alle risico's van mijn mening, mijn werk en mijn programma. Maar wat gaat er in je zieke hoofd om als je met een mes de stad in gaat', gaat de programma-maker verder. 'Ik dank god dat ik niet 5 centimeter hoger ben gestken, morgen al ik aangifte doen.' Schouten roept mensen die het incident hebben zien gebeuren op om contact op te nemen met de politie. 'Ik heb besloten dit direct te communiceren omdat veel mensen het hebben zien gebeuren', besluit hij zijn bericht.

Politieonderzoek

De Tubantia meldt dat Schouten inmiddels aangifte heeft gedaan van zware mishandeling. Aan de krant bevestigt een politiewoordvoerder ook, zonder namen te noemen, dat zij bekend zijn met een mishandeling en mogelijk steekincident in het centrum van Enschede. Ook wordt aangegeven dat er medische hulp verleent is en dat met aanwezigen en het vermeende slachtoffer is gesproken. De polite doet onderzoek, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

In juli 2022 zei Dennis Schouten ook dat hij betrokken was bij een steekincident in Enschede. Het zou gaan om een steekpartij in de relationele sfeer waarbij twee mannen en een vrouw betrokken waren. Tegen Shownieuws vertelde de RoddelPraat-maker dat hij naar het ziekenhuis moest, maar dat hij er niet vanuit ging dat de verwondingen ernstig waren. Met de uitspraken haalde Schouten zich de woede van een andere man op de hals, die het echte slachtoffer was van het steekincident. Naderhand bleek dan ook dat Schouten niet betrokken was bij het incident. Tijdens zijn programma RoddelPraat maakte Schouten excuses aan de man.

Bedreigingen en verhuizingen

Dennis Schouten maakt samen met Jan Roos RoddelPraat. In het YouTube-programma zagen ze aan de stoelpoten van BN'ers, zeiken ze alles en iedereen af (inclusief zichzelf) en brengen ze met enige regelmaat heuse 'scoops' naar buiten. Een van de nare bijkomstigheden van het succes en de onthullingen zijn de bedreigingen, onthulde Dennis al eerder.

"Er zijn iedere dag wel een paar gekken die berichten sturen. ‘We komen naar je huis!’ Of je adres op bepaalde sites neerzetten. Het is wat het is", zegt Dennis. "Ik heb tijdelijk in een huis in Enschede gewoond, met de voordeur aan de straat. Dat vond ik minder prettig. Als ik kabaal hoorde, ging ik wel kijken. "Inmiddels heeft hij de woning ingeruild voor een appartement in Enschede. Minder risico's, iets meer veiligheid. Het hoort er een beetje bij", stelt Schouten. "Er zijn zoveel mensen die bedreigd worden. Je komt misschien één of twee keer in leven in de positie dat je denkt: ‘Nu moet ik een sprintje trekken.’ Maar dan moet je dit niet gaan doen."

Bovendien hebben de meeste 'toetsenbordridders' niet zo'n grote muil in het echt, zei de RoddelPraat-presentator destijds. Maar, "misschien denk je er anders over als je een keer goed in elkaar geslagen wordt", voegt hij eraan toe.

Nieuws
  • NLBeeld/Brunopress