Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: maffiabaas ontsnapt met lakens uit 'zwaar beveiligde' gevangenis

In Italië is een beruchte maffiabaas ontsnapt uit een van de zwaarst beveiligde gevangenissen van het land. Dat deed hij, zoals je dat in films en cartoons vaak ziet, met behulp van aan elkaar geknoopte lakens.

Marco Raduano

De 40-jarige maffiabaas Marco Raduano werd in 2018 veroordeeld voor cocaïnesmokkel en wordt daarnaast nog verdacht van moord. Zijn straf zat hij uit in de Casa Circondariale di Nuoro, een beruchte gevangenis op het Italiaanse eiland Sardinië.

Die bajes staat over het algemeen bekend om de zware beveiliging en huisvesting van grote criminelen. Onder de gevangenen bevinden zich onder meer leden van de Cosa Nostra, Camorra en ’Ndrangheta.

Lakens aan elkaar geknoopt

Maar blijkbaar liet de beveiliging op het moment van Raduano's ontsnapping zwaar te wensen over. Pas twee uur nadat de 40-jarige crimineel over de muur klom, kwam het gevangenispersoneel er achter dat hij niet meer in zijn cel zat. Marco Raduano had dus zat tijd om in de tussentijd te verdwijnen. Tot op heden is zijn verblijfplaats onbekend.

Hoe de maffiabaas precies ontsnapte, wordt onderzocht. Vermoedelijk kreeg hij door zijn baantje in de bajesbibliotheek het werkrooster van de personeelsleden in handen. Op die manier kon hij het perfecte moment om te ontsnappen tot in detail uitstippelen. Via aan elkaar geknoopte lakens wist hij uiteindelijk de gevangenismuur over te klimmen.

Meedogenloos

Raduano wordt gezien als een behoorlijk gevaarlijke jongen. Voor zijn arrestatie leidde hij een bende die er bekend om staat de schedels van hun slachtoffers te verbrijzelen met een shotgun, schrijft The New York Post. Dit om een normale begrafenis met open kist onmogelijk te maken voor de nabestaanden. Ook wordt beweerd dat hij zijn persoonlijke wapenarsenaal liet bewaken door een boa constrictor - een gigantische wurgslang die van nature voorkomt in Zuid-Amerika.

In Vieste, de plaats waar Marco Raduano vandaan komt, zou zijn ontsnapping volgens bronnen zijn gevierd met een heuse vuurwerkshow. De burgemeester van dat plaatsje heeft inmiddels publiekelijk ontkend dat de show iets te maken had met de uitbraak van Raduano.

Misdaad
  • The New York Post, de Telegraaf
  • Politie Italië