Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thijs Römer half juni voor de rechter voor vermeende zedendelicten met minderjarige meisjes

Thijs Römer moet zich over een paar maanden bij de rechtbank in Assen melden.

Römer

De acteur wordt verdacht van drie online zedendelicten met minderjarigen. De meisjes waren destijds tussen de 14 en 16 jaar. Nadat het OM onderzoek deed naar het vermeende wangedrag is besloten de acteur te vervolgen. Half juni moet Römer voor de rechter verschijnen.

Sextortion

In de Telegraaf was in september te lezen dat de beschuldigingen onder meer gaan over ‘sekstortion’. Hieronder vallen onder meer ‘niet-fysieke vormen van dwang om seksuele gunsten van het slachtoffer af te persen’. In andere woorden: online seksueel misbruik.

Daarnaast stelde de krant dat één van de vermeende slachtoffers volgens bronnen dichtbij het onderzoek er zó slecht aan toe zou zijn, dat ze is opgenomen in een instelling. De jonge vrouwen zouden allemaal lid zijn van een online fanclubje van Römer, en op deze manier met hem in contact zijn gekomen.

‘Ik was 14’

Enkele maanden daarvoor kwam Thijs ook al in opspraak. In mei 2022 werd de acteur al beschuldigd van seksueel wangedrag. Een vrouw (20) claimde toen dat ze op 14-jarige leeftijd onder andere naaktfoto’s moest sturen voordat ze een handtekening kreeg van Römer. Ook moest ze naar eigen zeggen vunzige spraakberichten inspreken. “Als ik foto’s stuurde, kreeg ik op mijn verjaardag 20 euro van jou”, aldus de vrouw.

Nieuws
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / BrunoPress