Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pretpark is ‘vetfobisch’: gemiddelde bezoeker te dik voor nieuwste achtbaan

Pretpark Universal Studios in Los Angeles heeft activisten tegen zich in het harnas gejaagd met hun nieuwste achtbaan. Voor de nieuwe Super Nintendo-attractie gelden namelijk strenge regels die ervoor zorgen dat te dikke mensen niet in de karretjes mogen zitten. Het is 2023, dus mensen discrimineren op basis van gewicht is uit den boze. Critici noemen het park daarom ‘schaamteloos vetfobisch’.

Pretpark

Voor de rijen van ‘Mario Kart: Bowsers Challenge’ staan speciale teststoelen, waar je kan zien of je wel in de achtbaan past. Mensen met een buikomvang van meer dan 101 centimeter mogen helaas niet van een ritje genieten. Klein probleempje: de gemiddelde Amerikaan heeft een buikomvang van 102 centimeter.

Theoretisch gezien is het dus voor de gemiddelde Amerikaan niet weggelegd om in de achtbaan te zitten. De 101 centimeter is volgens het pretpark een indicatie en geel heilig getal, dus de iets dikkere durfal mag misschien wel een ritje maken wanneer een medewerker toestemming geeft. “We willen bezoekers aanmoedigen om een teststoel te proberen of naar één van onze medewerkers re gaan voor ze in de attractie stappen. Zodat de rit niet alleen comfortabel, maar ook veilig is.”

Het is even zuur voor de gemiddelde Amerikaan, maar het is nu eenmaal een veiligheidsmaatregel. Dat zegt ook pretparkexpert Jim Hull tegen Wall Street Journal. “Wanneer je elke stoel van een achtbaan groter gaat maken, weet je zeker dat een kleiner kind niet in de achtbaan kan omdat die eruit glijdt.”

De gemiddelde Amerikaanse vrouw heeft overigens een betere kans op toelating voor de VR-attractie. Gemiddeld heeft de Amerikaanse vrouw een buikomtrek van 96 centimeter.

Nieuws
  • iStock