doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Knap de tuin dit voorjaar zelf op met online bouwtekeningen 

De lente is hét seizoen om je tuin te pimpen!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6418af4fd63cd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418af4fd63cd img{#fig-6418af4fd63cd img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6418af4fd63cd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418af4fd63cd img{#fig-6418af4fd63cd img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6418af4fd63cd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418af4fd63cd img{#fig-6418af4fd63cd img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6418af4fd63cd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418af4fd63cd img{#fig-6418af4fd63cd img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Tuin

Gebruik het voorjaar om de tuin te renoveren. Kies voor een vlonder van hardhout planken, of start met de bouw van een complete veranda. Ook het vervangen van een deel van het terras voor een gazon of bijvoorbeeld een extra border kan het overwegen waard zijn. Door meer groen aan de tuin toe te voegen geniet je de komende zomermaanden van een aangenaam klimaat in de tuin. Een belangrijk voordeel van groen ten opzichte van bestrating is het feit, dat het groen de warmte nauwelijks vasthoudt. Iets wat de bestrating wel doet; het maakt de tuin benauwd en onnodig warm.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het renoveren van een tuin hoef je niet langer over te laten aan een dure hovenier. Veel leuker is het om zelf aan de slag te gaan! Op het internet vind je complete bouwtekeningen voor vlonders, veranda’s, borders en zelfs een tuinhuis. Daarbij bestel je ook je materialen eenvoudig online.

Zorg voor een goede voorbereiding bij het klussen 

Bij het uitvoeren van klussen binnen en buiten je woning is een goede voorbereiding essentieel. Zoek niet alleen naar een bouwtekening die past bij jouw wensen, maar zorg daarnaast dat je het juiste materiaal in huis hebt gehaald. Een veranda wordt bijvoorbeeld vaak gemaakt van douglashout. Datzelfde hout gebruikt men ook voor schuttingen op de erfafscheiding. Het hout is relatief goedkoop en gaat vele jaren mee. Je hoeft het in de basis niet jaarlijks opnieuw in de beits te zetten. Wel is het zaak te voorkomen dat het hout in direct contact komt met het vocht in de grond. Dit doe je door betonpoeren te gebruiken of de onderzijde van het douglashout in te smeren met teer. Zou je dit niet doen, dan loop je een onnodig groot risico op houtrot.

Ga samen met vrienden aan de slag met houten constructies 

Maak het jezelf makkelijker, door een aantal vrienden of bijvoorbeeld je broers uit te nodigen voor het renoveren van de tuin. Zorg er samen voor dat de hoekpalen van de veranda op de juiste plek in de grond worden gezet, dat het dak licht afloopt richting de tuin, enzovoorts. De houten palen kunnen behoorlijk zwaar zijn, wanneer je deze in je eentje op de juiste plek moet plaatsen.

Tip: kies voor kwalitatief goed gereedschap bij het uitvoeren van klussen in de tuin. Je kunt het gereedschap kopen, maar ook huren. Steeds meer bouwmarkten bieden je deze mogelijkheid aan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met houthandelonline.nl

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws