Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tips voor het kopen van tuinmeubilair

Stel je voor, het is een prachtige zomerdag, de zon schijnt, en jij zit lekker in je tuin. Maar wacht even...

Tuinmeubilair

Voelt dat stoeltje onder je wel zo lekker? En biedt die parasol wel genoeg schaduw? Het is tijd om te investeren in goed tuinmeubilair. Maar geen paniek, ik ga je door dit oerwoud van keuzes leiden. Lees daarom snel verder!

Kies meubelen die bij jou passen 

Je hebt tuinmeubels in alle soorten en maten. Van luxe ligbedden tot simpele klapstoeltjes. Denk eerst na over hoe je graag tijd doorbrengt in je tuin. Ben jij iemand die houdt van uitgebreid dineren onder de sterrenhemel of chill je liever met een boek in de hand? Zorg ervoor dat wat je kiest, past bij jouw stijl van relaxen.

Weerbestendigheid is superbelangrijk 

Zeker in Nederland weet je nooit wat voor weer het wordt. Je wilt niet na elke regenbui rennen om je meubels te redden. Kijk dus naar materialen die tegen een stootje kunnen: hout dat behandeld is, roestvrij staal of geschikt voor alle seizoenen zijn goede opties. Ze kunnen wat duurder zijn, maar denk eraan als een investering voor op de lange termijn.

Onderhoudsarm boven alles 

Je wil meer tijd spenderen aan genieten dan aan schrobben en oliën, toch? Sommige materialen zijn supermakkelijk schoon te maken met gewoon wat zeepsop en water. Denk aan aluminium of kunststof – deze materialen vragen niet veel van je en blijven er toch goed uitzien.

Ruimte slim gebruiken 

Niet iedereen heeft een achtertuin zo groot als een voetbalveld. Soms moet je creatief zijn met de ruimte die je hebt. Opklapbare meubels of stapelbare stoelen zijn perfect als je klein behuisd bent, maar toch graag buiten eet of ontspant. Zo tover je je kleine plekje om tot een gezellig paradijsje. Zelfs de kleinste tuintjes of balkons, kan je met de juiste middelen omtoveren tot een droomtuin of balkon.

Lange termijn denken 

Het kan verleidelijk zijn om te gaan voor die goedkope plastic setjes – ze zien er best oké uit en de prijs is top! Maar hoe zit het na één jaar? Twee jaar? Goedkoop wordt vaak duurkoop als het aankomt op buitenmeubels. Investeer liever iets meer in kwaliteit die langer mee gaat; dat betaalt zich terug qua plezier en portemonnee. Het zou natuurlijk jammer zijn als je nu een goedkoop setje koopt voor in de tuin, en dan na een half jaar alsnog moet switchen, omdat het tuinsetje niet het comfort gaf dat je ervan verwacht had.

Ga lekker naar buiten 

Buiten leven wordt steeds belangrijker - helemaal nu we hebben gezien hoe fijn onze eigen tuin kan zijn als toevluchtsoord of social hub voor vrienden en familie. Met deze tips haal jij straks meubilair in huis waarvan jij nog vele zomers gaat genieten - ongeacht het weer! En mocht het nu echt tijd worden om te winkelen; neem dan eens digitaal een kijkje op tuinmeubelshop.nl.

Op de site vind je genoeg inspiratie om ook jouw tuin mooi in te richten. Zo kun je aankomende zomer heerlijk van het zonnetje genieten, gewoon aan huis. En gaat het dan tóch een dagje regenen in ons kikkerlandje? Dan kun je gerust binnen op de bank ploffen, want om de tuinmeubelen hoef jij je geen zorgen te maken. Die kunnen wel tegen een stootje!