Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Moeder en zus van 'most wanted' crimineel ’Bolle Jos’ opgepakt

De politie heeft de moeder en zus van Jos Leijdekkers alias 'Bolle Jos' opgepakt. Justitie verdenkt de twee ervan crimineel geld te hebben witgewassen. Leijdekkers wordt gezien als 'nieuwe koning van de onderwereld' en is op dit moment de meest gezochte crimineel van Nederland.

Bolle Jos

De moeder en zus van 'Bolle Jos' worden verdacht van witwassen, schrijft de Telegraaf. De twee zouden allerlei luxe goederen hebben gekregen die betaald zouden zijn met crimineel geld. Dit terwijl ze wisten dat het zaakje stonk.

De politie heeft de vrouwen gearresteerd na invallen bij woningen in Prinsenbeek (gemeente Breda) en Rotterdam. Beide verdachten worden vastgehouden en verhoord. Bij de aanhoudingen zijn bovendien gegevensdragers, foto's en andere zaken in beslag genomen in de hoop dat deze informatie bevatten over de verblijfplaats van 'Bolle Jos'.

Wie is 'Bolle Jos'?

Nu Ridouan T. in de cel zit, is er een nieuw gezicht opgedoken in de wereld van de internationale cokehandel: die van de 31-jarige Jos Leijdekkers. Vroeger stond hij ook wel bekend als 'Kleine Jos', tegenwoordig dus als 'Bolle' of soms als 'Josje Breda'.

Compositietekening (06-09-2022) 'Bolle Jos'.

"De naam van Jos zingt al langer rond in het criminele circuit", aldus de Telegraaf. "Het is de grote mystery man over wie nauwelijks iets bekend is. De man wordt gezien als zeer gevaarlijk en zeer vermogend. Er wordt vooral voor hem gewaarschuwd: geen grappen maken met ‘Josje Breda’. Een ‘cocaïnecowboy’ die in korte tijd door de handel in coke zeer vermogend zou zijn geworden en vanuit het buitenland zijn troepen aan zou sturen."

'Heer en meester'

'Bolle Jos' zou zich voornamelijk bezighouden met handel in harddrugs via de haven van Antwerpen. Door middel van PGP-berichten - hij communiceerde naar verluidt onder de naam 'El Presidente' - had hij contact met corrupte havenmedewerkers, waardoor hij ladingen cocaïne door de haven kon transporteren zonder dat de politie iets in de gaten kreeg. Hij was er 'heer en meester', aldus de Telegraaf.

Most wanted

Sinds 3 mei 2022 staat Jos op de Nationale Opsporingslijst en ’EU Most Wanted List’. Justitie heeft zelfs 75.000 euro beloofd aan degene die met een gouden tip komt over zijn verblijfplaats. Waar hij zich schuilhoudt is dus niet bekend, al bestaan er vermoedens dat hij is gevlucht naar Dubai of Turkije.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Politie