Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte in gruwelijke misbruikzaak over partner: 'Ik deed alles wat hij vroeg'

Nancy D. (54) en Peter S. (59) staan voor de rechter wegens een gruwelijke misbruikzaak. Oppas D. misbruikte en filmde kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud, Peter S. gaf ondertussen instructies via de webcam, zo luiden de verdenkingen.

Den Bosch

Zaken als deze veroorzaken vaak een schok in de samenleving. Zoals in 2010, toen crèchemedewerker Robert M. werd opgepakt voor het misbruiken van 83 jonge kinderen. En hoewel het in de zaak rondom de Limburgse oppas Nancy D. en haar partner Peter S. om minder slachtoffers gaat, zijn de feiten alsnog huiveringwekkend. "Schokkend", aldus de rechter na het zien van de beelden. "De kinderen hebben angst en verdriet."

Oppas

De schokkende feiten kwamen aan het licht in juni 2021, toen de ouders van een 2-jarig meisje ontdekten dat hun dochter werd misbruikt door oppas Nancy D. Dit kwam aan het licht nadat ze beelden bekeken die via een camera in de kinderkamer waren opgenomen. D. werd direct opgepakt en bekende het misbruik.

Al snel bleek er sprake te zijn van meerdere slachtoffers, allemaal tussen de 0 en de 6 jaar oud. De 54-jarige was namelijk bij diverse gezinnen in het zuiden van het land werkzaam als oppas.

Ook D's 59-jarige partner Peter S. werd opgepakt. Hij zou tijdens het misbruik van de jonge kinderen live met D. videobellen, of video's van de gruwelijkheden op een later moment ontvangen. Peter S. zou bovendien tijdens het misbruik via een videoverbinding instructies geven aan oppas Nancy D. Net als D. heeft ook Peter S. toegegeven dat hij (mede)verantwoordelijk is voor de feiten.

'Schokkend'

Details over het misbruik zijn er maar mondjesmaat naar buiten gekomen, maar dat het om heftige feiten gaat, is duidelijk. Zo is besloten enkele beelden niet tijdens de zitting, maar achter gesloten deuren aan de rechtbank te tonen.

"Schokkend", aldus de reactie van de rechter. "Een dwingende, grove en ruwe toon van de vrouw jegens de kinderen is hoorbaar. Bij de kinderen is ontreddering, verdriet en angst te zien."

Relatie Nancy D. en Peter S.

Over de relatie tussen verdachten D. en S. is inmiddels wel iets meer bekend. De twee ontmoetten elkaar in 2018 via datingsite Lexa en hadden direct seks tijdens de eerste date, schrijft de Telegraaf. De krant meldt ook dat Peter vanaf het begin al aangaf dat hij aan soft-BDSM deed en graag 'meester' genoemd wilde worden. Iets dat Nancy D. dan ook deed vanaf date nummer twee.

Maar daar hield de onconventionele relatie tussen de twee niet op. Tijdens die tweede date liep D. volgens eigen zeggen als een hond rond en moest ze de wc-bril likken.

In chats gaat het zelfs verder dan dat. De twee spreken over nazisme, seks met dieren en kinderen, en over het verkrachten van D's eigen dochter. Over wie het initiatief nam tijdens de bizarre gesprekken worden de twee het niet eens. Volgens Nancy D. was het vooral Peter die met dit soort extremiteiten kwam, maar hij wijst vooral D. aan als initiator.

De Telegraaf schrijft dat de politie bewijsmateriaal heeft gevonden op de computer van Peter S. Aan de hand daarvan wordt geconcludeerd dat hij ook al zocht naar aan kinderpornogerelateerde zaken voordat hij D. kende.

Nancy D. stelt dat het plan om zich uiteindelijk aan te bieden als oppas uit de koker van Peter S. komt. Feit is in ieder geval dat de twee in 2019 zó ver gingen dat ze hun extreme fantasieën daadwerkelijk uitvoerden. Met alle vreselijke gevolgen van dien.

Op maandag 23 januari worden de strafeisen bekend. Enkele weken later, op 13 maart, volgt de uitspraak.

Misdaad
  • RTL Nieuws, de Telegraaf
  • Pro Shots / Peter van Gogh