Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Katja Schuurman: 'Neem truffels en LSD in plaats van alcohol'

Lekker trippen met Katja.

Katja Schuurman

Januari is voor menig zuipschuit reden om een pauzemaand in te lassen. Dry january, noemen ze dat. Eenendertig dagen lang geen bier, wijn, wodka of andere alcoholische versnaperingen naar binnen gieten, allemaal in het kader van de gezondheid.

Iemand die het tegenwoordig ook niet zo op alcohol heeft? Katja Schuurman. Maar wel om heel andere redenen, zo blijkt.

In Schuurman & Spigt, haar podcast samen met Frédérique Spigt, komt het onderwerp ter sprake. Zo vertelt Schuurman over een 'vrouwenceremonie' waaraan ze laatst deel zou hebben genomen. Inclusief portie truffels.

'Ik ben niet van de grote complotten, maar...'

"Je weet dat ik daar niet zo gauw aan denk, niet doen. Don't try this at home", breekt gesprekspartner Spigt in. "Mensen moeten geen psilocybine nemen, Kat."

Maar de 47-jarige actrice blijft bij haar punt: alcohol is volgens haar een stuk minder goed voor de mens dan een tripje nemen. Sterker, ze suggereert zelfs dat 'de elite' misschien wel profiteert van al die bier- en wijn drinkende Nederlanders.

"Ik ben niet van de grote complotten", stelt Schuurman, "maar ik denk niet dat het vervelend uitkomt voor de 'boven ons gestelden', zoals Theo van Gogh dat zo mooi zei, dat mensen niet al te wijs zijn."

Haar verklaring? "Het is lastiger daarover te heersen." Mensen met een bakkie op zijn volgens haar immers 'niet te slim' en 'een beetje verzwakt'.

'Je bent f*cking gebrainwasht'

Schuurman staat overigens niet alleen positief tegenover truffels, ook LSD kan haar wel bekoren. Maar dat gaat de 65-jarige Frédérique Spigt te ver. De zangeres/actrice geeft dan ook een niet al te positieve omschrijving van haar eigen LSD-trip, van jaren geleden. Bovendien stelt Spigt dat er "nog steeds geflipte mensen lopen uit de generatie bij ons dat het (LSD slikken, red.) nog gewoon normaal was."

"En hoe zien de mensen hier in de kroeg er dan uit op zaterdagavond?", kaatst Katja terug. Daarnaast vraagt ze hoeveel mensen er in een gevecht belanden als ze aan de paddo's zitten. Dit in vergelijking met agressieve drinkers.

Het feit dat Frédérique Spigt zich zo negatief uitlaat over drugs is volgens Katja Schuurman tot slot hét bewijs dat 'de anti-reclame-campagne' geslaagd is.

Katja: "Lieverd, je bent f*cking gebrainwasht. Ik had jou echt hoger ingeschat."

Entertainment
  • Schuurman & Spigt, Nouveau, Showniews
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl