Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Acht tienermeisjes (13 tot 16 jaar) verdacht van moord op 59-jarige man

Enkele verdachten zijn eerder in aanraking geweest met de politie.

Tienermeisjes

Een gruwelijke gebeurtenis in Canada afgelopen weekend. Meerdere tienermeisjes zijn opgepakt op verdenking van moord. Het slachtoffer, een 59-jarige man, was bij instanties bekend als dakloze in Toronto, de grootste stad van het Noord-Amerikaanse land.

De man is rond middennacht neergestoken in de buurt van het centraal station van Toronto. Wat de exacte aanleiding was, is vooralsnog onduidelijk. Maar vermoedelijk voltrok het drama zich nadat de dakloze een woordenwisseling kreeg met de acht verdachten.

De tienermeisjes, allen tussen de 13 en 16 jaar oud, ontmoetten elkaar via social media, aldus The Guardian. Waarom ze op het bewuste tijdstip met elkaar hadden afgesproken op die plek, is niet bekend.

Arrestaties

Na de steekpartij probeerden omstanders het slachtoffer te helpen. Niet veel later in het ziekenhuis overleed hij echter alsnog aan zijn verwondingen.

Agenten wisten de acht tienermeisjes vrijwel direct in hun kraag te vatten, waarbij ook het vermoedelijke moordwapen in beslag is genomen. Drie van de verdachten zijn volgens de politie eerder in aanraking geweest met justitie.

Nog voor het einde van het jaar moeten de meisjes voor de rechter verschijnen. Tot die tijd blijven ze achter slot en grendel.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • iStock