Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

WK-baas over gestorven arbeidsmigrant: de dood hoort nu eenmaal bij het leven

"We kunnen het nu wel ergens anders over hebben."

Qatar

Hoewel de oliestaat zelf het liefst beweert dat alle eventuele misstandjes met moderne slavernij en dode arbeidsmigranten al lang en breed zijn opgelost nu het toernooi is begonnen, is er tijdens het WK in Qatar inmiddels nóg eens een arbeidsmigrant gestorven. Een bouwvakker die kluste aan het teamhotel van het uitgeschakelde Saoedi-Arabië kwam tijdens het werk te overlijden. De baas van het organisatiecomité, Nasser Al Khater, heeft een bijzonder meelevende uitleg bij het voorval.

De man die zijn dood vond tijdens verbouwingswerkzaamheden bij het hotel was een Filipijn van begin 40. Hoe hij precies aan zijn noodlottige einde kon komen wordt onderzocht… Door Qatar. Over de ware gruwelijkheden gooit de organisatie koste wat het kost rookgordijnen op. Op een vraag van BBC over de overleden man antwoordde WK-baas Al Khater nonchalant “de dood hoort nu eenmaal bij het leven”.

Succesvol

De arme Al Khater had het klusje zich misschien ook anders voorgesteld. Een maand lang ambassadeur zijn van het populairste sporttoernooi ter wereld, en ook nog lekker weer erbij. “Hoe durven die Westerse media toch steeds te beginnen over dooien?”, moet de beste man hebben gedacht.

“We zitten midden in het WK en hebben het succesvol georganiseerd, waarom zou je dan over dit soort dingen willen beginnen?”, snauwt de Qatarees tegen de journalist. “De dood hoort bij het leven. Of je nu in je slaap of op het werk sterft. Natuurlijk! Er is een arbeider overleden en onze gedachten gaan uit naar de familie, maar we kunnen het nu wel ergens anders over hebben.” Het ging allemaal zeer van harte.

Bizar
  • Pro Shots / Stanley Gontha