Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Recordbedrag: zoveel gaat Ronaldo verdienen in Saoedi-Arabië

Omdat Erik ten Hag niet wilde toegeven aan het divagedrag van de oude vedette, besloten Manchester United en Christiano Ronaldo er tijdens het WK voor om uit elkaar te gaan. De sportieve grootmacht werd naar eigen zeggen niet gerespecteerd door de Engelse club, en daarom vertrekt de Portugees nu naar het walhalla der balsporten: Saoedi Arabië.

Ronaldo

Omdat kwaliteit ook geld kost zal de Saoedische club Al-Nassr diep in de buidel moeten tasten. Sterker nog, na het debacle in Manchester wordt Ronaldo in één klap de best betaalde sportman ter wereld. Volgens de Spaanse sportkrant Marca tikt Al-Nassr maar liefst 200 miljoen euro per seizoen neer voor de aanvaller.

De sterspelers van Al-Nassr (denk aan namen als Abdulmajeed Al-Sulaiheem en Abdulrahman Al-Shammeri) krijgen dus een bijzondere ploeggenoot. Ronaldo harkte bij zijn vorige clubs al een bescheiden vermogen van zo’n 800 miljoen bij elkaar. De enige atleet die tot nu toe meer verdiende was bokser Floyd Mayweather, maar na een seizoen in de Arabische zandbak schiet Ronaldo de Amerikaan ruimschoots voorbij.

In 2021 verbaasde menig criticus zich over een uitgelekt monstercontract van Lionel Messi, destijds bij FC Barcelona. De ‘Messias’ verdiende tussen 2017 en 2021 ongeveer een half miljard bij de Catalanen. Zelfs over dat bedrag gaat Ronaldo heen met het salaris dat de sjeiks van Al-Nassr hem bieden. Momenteel verdienen sterren als Neymar en Messi een schamele 70 en 75 miljoen euro per jaar, een schijntje voor ‘CR7’.

Het is niet bekend hoe lang de vijfvoudig Ballon D’Or-winnaar zich bindt aan de Arabische club, maar gezien zijn fitheid kan hij misschien wel tot zijn veertigste blijven doorballen. Waar bij United zijn vorm niet meer toereikend was voor het hoge niveau van de ploeg, zal Ronaldo bij Al-Nassr waarschijnlijk tot zijn vijftigste nog tot de beste spelers behoren. Lekker blijven cashen dus.

Nieuws
  • Abaca Press / Brunopress.nl