Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is het Kroatische model dat in Qatar ophef veroorzaakt met haar outfits

Ivana kleedt zich ietsje pietsje anders dan de lokale dames in Qatar.

Qatar

Het WK in Qatar is los. En hoewel Nederland nog niet echt weet te imponeren - overwinning op Senegal (0-2) en gelijkspel (1-1) tegen Ecuador - is er zat moois te zien in het oliestaatje. De omhaal van de Braziliaanse Richarlison tegen Servië was immers prachtig. Net als de 7-0 van Spanje tegen Costa Rica.

Maar los van al het moois op het veld gebeurt er ook zat op de tribunes en rondom de stadions. De Mexicaanse fans die in kolderieke outfitjes achter de bereden Qatarese politie aan hobbelen is daar een mooi voorbeeld van. Of wat te denken van het Kroatisch model Ivana Knöll?

Ivana maakt de tongen los

Die laatste gaat op dit moment nog viraler dan de Mexicaanse lolbroeken te paard. Niet omdat haar kledingkeuze net zo lachwekkend is als die van de Zuid-Amerikanen, wel omdat haar outfits aan de pikante kant zijn.

Een kleine Google-sessie leert ons dat het om Ivana Knöll gaat, een model van 30 lentes jong. Knöll kwam weliswaar in Duitsland ter wereld, haar ouders zijn Kroatisch. Vandaar dat ze niet juicht voor 'die Mannschaft', maar voor de heren in de rood-wit geblokte shirts.

De Kroatische schone ging overigens al eens de wereld rond tijdens een voetbal toernooi; in 2018 ten tijde van het WK in Rusland en in 2014 in Brazilië sierde Knölls foto's ook al verschillende mediaberichten.

Niet verrassend dat de 30-jarige uitstekend boert als model en influencer, die daarnaast ook nog haar eigen kledingmerk runt. En al die media-aandacht zal ongetwijfeld bijdragen aan het succes van die werkzaamheden.

Toch wordt haar gedrag in Qatar niet door iedereen gewaardeerd. In het islamitische land gelden normaal gesproken strenge regels, waaronder kledingvoorschriften voor vrouwen. Ivana's bikinikiekjes en laag uitgesneden jurkjes vallen daar duidelijk niet onder, waardoor haar Instagram-berichten door sommigen als provocerend worden bestempeld.

"Schaam je. Respecteer andermans cultuur", reageert iemand onder een video. "Alsof je niet weet dat het verboden is om dit soort kleding te dragen in een Arabisch land", stelt een ander. "Je moet onze gebruiken, tradities en religie respecteren."

Terechte kritiek? Absoluut niet, vinden veel anderen. Ze prijzen Ivana om haar acties en zien het als statement tegen de positie van vrouwen in Qatar. Duidelijk is in ieder geval dat het Kroatische model de tongen losmaakt, bij voor- én tegenstanders.

Entertainment
  • VK mag, News Unzip
  • Pro Shots / SIPA USA, Instagram