Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jaren ‘90-klassieker ‘Twister’ krijgt vervolg in 2023

In Hollywood wordt gewerkt aan een vervolg op de klassieke rampenfilm Twister uit 1996. De blockbuster over een groep tornadojagers die zich opmaakt voor een allesvernietigende superstorm gold als een van de meest succesvolle films uit de jaren ‘90. In 2023 kan het publiek zich weer opmaken voor kapot gewaaide gebouwen en voorbij vliegende koeien.

Twister

Het concept is misschien een beetje uitgemolken: een oudere filmklassieker wordt in een nieuw jasje gestoken omdat opbrengsten belangrijker zijn dan creativiteit in het hedendaagse Hollywood. Nostalgie verkoopt net iets beter dan een nieuw concept, dus bekende verhalen worden opnieuw vertolkt. Vaak gaat dat gepaard met een hypermodern sausje van special effects en een inclusievere cast. Toch zijn fans laaiend enthousiast over het nieuws dat de klassieke rampenfilm uit 1996 terug zal keren op het witte doek.

De film, waarin Helen Hunt een adembenemende hoofdrol speelt, behoort tot een van de beste rampenfilms ooit gemaakt en samen met Men In Black en Titanic een legendarische ‘nineties classic’. Wereldwijd leverde Twister de producenten een stormachtige 495 miljoen dollar op.

Jan de Bont

Bovendien had Twister een Nederlands randje, want hij is destijds geregisseerd door Eindhovenaar Jan de Bont. De film werd de kroon op de carrière van De Bont, die eerder al Paul Verhoeven assisteerde bij het maken van Turks Fruit en het Nederlandse publiek rode oortjes bezorgde met Blue Movie.

Twister, 1996.

In 2020 werd er al eens een ‘reboot’ van de film aangekondigd, maar daarover was De Bont allerminst enthousiast. Hij is bang dat te veel moderne poespas de authenticiteit van het verhaal zal verpesten. “Je kunt de reboot niet maken door alles groter te maken. Dat werkt haast nooit bij films. Je moet een verhaal verzinnen waarin je betrokken raakt bij de menselijke kant.”

Het is nog niet bekend wat de verhaallijn van het vervolg op Twister gaat zijn. Eveneens moet nog blijken wie hem gaat regisseren en wie de hoofdrollen zullen vertolken. Veel is dus nog onduidelijk, maar wie heeft er nu geen zin in een film waarbij de wereld nét iets harder naar de kloten gaat dan ‘ie in het echt doet?

Entertainment
  • Album RM / Brunopress.nl, Bruno