Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bronnen: 'Zoon Lee Towers opgepakt in grote witwaszaak rondom miljonair Mike de W.'

De zoon van 'mister You Never Walk Alone' zou bijvangst zijn in het grootschalige onderzoek naar miljonair Mike de W. De jonge ondernemer en succesvolle metaalhandelaar wordt verdacht van witwassen, drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Lee Towers

Foto ter illustratie.

De Telegraaf meldt dat bronnen rond het onderzoek stellen dat tijdens de invallen van afgelopen dinsdag ook Peter H, de zoon van Lee Towers, is opgepakt.

H. zou echter 'bijvangst' zijn. In tegenstelling tot de andere opgepakte mannen (Mike de W. en vijf anderen) zou Peter H. niet verdacht worden van lidmaatschap van een criminele organisatie en drugshandel. Waarom hij dan toch in de boeien werd geslagen afgelopen dinsdag? Volgens bronnen bewaarde hij zijn pistool en munitie niet op de juiste manier - de zoon van Lee is een beoefenaar van de schietsport. Wel wordt Peter H. verdacht van witwassen, aldus de Telegraaf.

Miljonair Mike de W.

Hoofdverdachte in de zaak is selfmade miljonair Mike de W. De jonge en succesvolle metaalhandelaar werd dinsdag opgepakt wegens verdenkingen van witwassen, drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Mike de W. bestormde in 2021 nog een Quote-lijst van meest succesvolle jonge ondernemers van Nederland - zijn vermogen wordt geschat op zo'n 22 miljoen euro. Ook zou hij gedate hebben met Hazes-ex Sarah van Soelen.

Nu wordt hij samen met zes anderen verdacht in een gigantische zaak die draait om witwassen (zo'n 100 miljoen euro) en de handel in verdovende middelen. Twee andere verdachten zijn familieleden van De W.

Justitie kreeg de jonge miljonair in het vizier nadat de beruchte cokebaron Roger 'Piet Costa' P. in 2020 werd opgepakt. Het huis waarin Costa woonde, huurde hij van Mike de W.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • Pro Shots / Marcel van Dorst